SÜRGÜ

GÜNCEL Alevi aileye saldırı olayında 58 sanığın ifadesi silinmiş

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’ne Sürgü Beldesi’nde geçen Ramazan ayında, Alevi bir aile ile davulcu arasındaki tartışmayla başlayıp lince dönüşen olaylarla ilgili davanın görülmesine başlandı. Ancak bir süre sonra sanıkların ifadelerinin kâtip tarafından yazılan bilgisayardan silindiği ortaya çıktı.
GÜNCEL Belediyeden saldırıya uğrayan Alevi aileye suçlama

Malatya'nın Sürgü Beldesi'nde Alevi yurttaşların evini taşlayan ve ahırını ateşe verenler yargı önüne çıkarılmazken, AKP'li belediye açıklamasında mağdur aileyi provokatörlükle suçlandı. Aileye 'Siz bu beldeden gidin' dediği öne sürülen, Belediye Başkanı Faruk Taşdemir, kendilerine sadece 'Sizin güvenliğinizi sağlayamayız, beldeyi terk edin' dediğini söyledi. CHP'li Hüseyin Aygün, 'güçlü bir soruşturma ve cezalandırma süreci gerekir' dedi.
GÜNCEL Malatya'da Alevi aileye linç girişimi

Malatya'nın Sürgü Beldesi'nde Ramazan davulcusuna 'Biz oruç tutmuyoruz. Sabah işe gideceğiz. Burada davul çalmayın' diyen Alevi ailenin evi tekbir getirerek, İstiklal Marşı söyleyen kalabalık tarafından taşlandı, ahırı ise yakıldı. Saldırganlar tarafından 'Bu aile bugün buradan gidecek' tehditine maruz kalan aileden Hasan Hüseyin Evli, kardeşçe yaşamak istediklerini vurgularken, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sağduyu çağrısı yaptı.