ARTVİN

GÜNCEL Tarihten günümüze Lomlar veya Poşalar

Batı Ermenileri Sorunları Araştırma Merkezi’nden Meline Anumyan’ın, Artvin ve Rize’deki Lomlarla (Poşalarla) ilgili araştırması yayımlandı. Kasım 2016’da Artvin ve Rize’ye giden Anumyan, araştırmasını Lomların günümüzdeki yaşamı ve kimlik algısı üzerine kurdu. Anumyan’la haklarında çok az şey bilinen Lomlara dair konuştuk.
GÜNCEL Cerattepe davası: Avukatlar duruşma salonundan ayrıldı

Artvin Cerattepe’de, bakır ve altın madeni projesinin iptali için açılan davanın karar duruşması bugün Rize İdare Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşmanın görüleceği Rize, polis tarafından ablukaya alındı, adliyeye giren ve çıkan tüm yollarda barikat kuruldu. Avukatlar adil yargılamanın zedelendiği gerekçesiyle duruşma salonunu terk etti.
GÜNCEL PKK: Saldırıyı üstleniyoruz ama hedef Kılıçdaroğlu değildi

Perşembe günü Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoya yapılan saldırıyı PKK üstlendi, saldırıda hedefin Kılıçdaroğlu olmadığını açıkladı. Örgüt aynı zamanda bu sabah Cizre’de yapılan ve 11 polisin hayatını kaybettiği saldırıyı da üstlendi.
GÜNCEL ‘Afet değil, cinayet’

Hopa’daki sel felaketinin etkileri sürüyor. Önceki gün yaşanan sel felaketinde şimdiye dek sekiz kişinin hayatını kaybettiği, iki kişininse kayıp olduğu söyleniyor. 31 kişilik bir AFAD ekibinin gittiği Hopa’da halk, sel felaketinin, yapılan doğa katliamları sonucu meydana geldiği görüşünde. Karadeniz İsyandadır Platformu üyelerinden Eren Dağıstanlı’yla Hopa’da yaşananları ve ilçedeki son durumu konuştuk.
GÜNCEL Gürcistan'dan İşhan Kilisesi talebi

Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, kendi bulundukları bölgeden çok sayıda insanın Artvin'in Yusufeli ilçesindeki İş(k)han Kilisesi'ni görmek istediğini, bu konuda ortak çalışma yapılması gerektiğini söyledi.