İVO MOLİNAS

GÜNCEL “No moz karışayamoz a la eços del hükümet”

İstanbul’da yayımlanan haftalık Şalom’un Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas, Yahudilere yönelik medyadaki nefret söyleminden ve düşmanlıktan dem vuruyor ve Türkiye Musevi cemaatinde belki de mecburen yerleşmiş, başlıkta da gördüğünüz, az bilinen bir deyimi hatırlatıyor: “Şimdi bizde Türkçe kelimelerin de karıştığı Ladino bir deyiş vardır: “No moz karışayamoz a la eços del hükümet.”
GÜNCEL İvo Molinas: Gezi’nin fotoğrafı

Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas Gezi Direnişi’ni değerlendirdi. Molinas,“Gezi ve Taksim’deki görüntüler kimimizin hayal gücünü bir hayli zorlayacak nitelikteydi. Pazar akşamı itibariyle mikro bir komün hayatı yerleşmişti o küçücük bölgede. Lakin artık sağduyu, diyalog ve barışma zamanı. Hemen şimdi, hem de.”
GÜNCEL Azınlıklar çözüm süreci hakkında ne düşünüyor

Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımlara ilişkin azınlıkların ne düşündüklerini Haber7.com'dan Kenan Bihter, azınlık gazetelerinin yönetivilerine sordu. Agos Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, Şalom Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas ve Apoyevmatini gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Mihail Vasilyadis, çözüm sürecini yorumladı ve süreçten ümitli olduklarını belirtti.