ÖZÜR DİLEME

GÜNCEL Kremlin: Erdoğan af diledi, Kalın: Kusura bakmasınlar dedi

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazdığı mektupta, "düşürülen Rus uçağı nedeniyle öldürülen pilotun ailesinden özür dilediğini ve af dilediğini” açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın açıklamasında "af dileme" yerine "kusura bakmasınlar diyorum” ifadelerini kullandı.
GÜNCEL Yüksekdağ: Soykırımın 101. yılında Ermeni halkından özür diliyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısına Ermeni Soykırımı için özür dileyerek başladı. Yüksekdağ, “101. yılında Ermeni halkından özür diliyoruz. Elizabeth teyzeden özür diliyoruz, Kirkor amcadan özür diliyoruz. Dostumuz, yoldaşımız Garo’dan, kızkardeşimiz Roza’dan özür diliyoruz” diye konuştu.
DOSYA ‘Gerçeğin, intikamını almak için dönmek gibi kötü bir alışkanlığı vardır’

Özellikle Sovyetler dönemine ilişkin çalışmaları ve son yıllardaki Ermeni Soykırımı araştırmalarıyla tanınan tarihçi Ronald Grigor Suny, ‘Tarihi Revizyonizm ve Küresel Siyaset’ başlıklı güncel makalesinde Japonya’nın II. Dünya Savaşı’ndaki siyasetinden ötürü Kore’den özür dileme süreci, Türkiye’nin Ermeni Soykırımıyla imtihanı ve Stalin’in Ukrayna’ya dayattığı Holodomor’u (ölümcül kıtlık) revizyonist tarih bağlamında bir arada ele alıyor. Bu çarpıcı makalenin çok geniş bir derlemesini Cansen Mavituna’nın çevirisiyle sunuyoruz.
KÜLTÜR SANAT Dansla ‘uzlaşma’

ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İlişkileri Departmanı ile Brooklyn Müzik Akademisi tarafından düzenlenen DanceMotion USA kapsamında, Amerikalı, Türkiyeli ve Ermenistanlı dansçıların hazırladığı ‘Unsettled’ adlı gösteri, 21 Mart’ta Yerevan’da yapılacak temsilin ardından İstanbul’a geliyor.
GÜNCEL HDP: Devlet özür dilesin

HDP, 'Devlet Özür Dileme Kanun Teklifi' hazırlayarak, insanlık suçlarına ilişkin devlet adına nasıl özür dilenmesi gerektiğini açıkladı.