Dansla ‘uzlaşma’

ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İlişkileri Departmanı ile Brooklyn Müzik Akademisi tarafından düzenlenen DanceMotion USA kapsamında, Amerikalı, Türkiyeli ve Ermenistanlı dansçıların hazırladığı ‘Unsettled’ adlı gösteri, 21 Mart’ta Yerevan’da yapılacak temsilin ardından İstanbul’a geliyor.

Galası geçen yıl Brooklyn’de yapılan gösterinin koreografisi, David Dorfman ve Korhan Başaran’a ait. 

Bir kültürel değişim programı olan DanceMotion’ın davetiyle ‘uzlaşma’ teması etrafında bir araya gelen, David Dorfman’ın ve Korhan Başaran’ın yönetimindeki dans toplulukları ile, Ermenistanlı dansçılar Davit Grigoryan ve Karen Khachatryan, ‘Unsettled’da 1915’i anarken, bir taraftan da ‘özür dileme’ kavramını irdeliyor.

Dansçılar, performansın siyasi uzlaşma konusunda bir söz söylemeye değil, “dünyayı özümsemeye, onunla ve birbirimizle olan ilişkimizi idrak etmeye” yönelik olduğunu belirtti.

İzleyicilerin “kabullenme, sorumluluk ve pişmanlık temalarının halen yankı bulmaya devam ettiğini görerek, 100 yıl önce meydana gelmiş olan bu felaketin uzun iyileşme sürecine katılabilmesi” umudunu taşıyan ‘Unsettled’, 23 Mart Pazartesi akşamı 20:30’da Zorlu Center’da.

Kategoriler

Kültür Sanat Dans

Etiketler

özür dileme


Yazar Hakkında