CHP'li belediye Yeşilkent Cemevi'ni 6. kez bastı

CHP'li Avcılar Belediyesi, bu sabah 06.00'da Yeşilkent Pir Sultan Cemevi'ni bastı. Daha önce yapılan yıkım ve saldırılar nedeniyle halk Cemevi’nde nöbet tutmaya başlamıştı. 5. baskından sonra tepki gösteren Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, 'Şimdi bunu AKP'li bir belediye yapsaydı kıyameti kopartırdık' demişti.

 

Avcılar’da Yeşilkent Pir Sultan Cemevi ile CHP’li belediyenin mücadelesi devam ediyor. Daha önce yapılan yıkım ve saldırılar nedeniyle halk Cemevi’nde nöbet tutmaya başlamıştı.

CHP'li Avcılar Belediyesi, bu sabah 06.00'da Pir Sultan Cemevi'ni bastı. Cemevinin kapısını kırarak içeri giren ve eşyaları dağıtan zabıtalar içeride nöbet tutan halkı yaraladı. Halk Cemevi'nde toplanmaya başladı.

SEÇİM DÖNEMİNDE SÖZ VERMİŞTİ

Seçim dönemlerinde Cemevi yapacağı sözü veren Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci'nin yaklaşık 10 yıldır cemevini hizmete açmaması üzerine halk yarım kalan cemevini kendi imkanlarıyla hizmete açmıştı.

Her perşembe günü yüzlerce kişinin katılımıyla cem yapılan Yeşilkent Cemevi, Avcılar Belediyesi tarafından tam 5 kez basıldı. Eşyaların götürülmesine rağmen halk Cemevini her seferinde yeniden yaparak faaliyete soktu.

“AKP'Lİ BİR BELEDİYE YAPSAYDI KIYAMETİ KOPARTIRDIK”

Beşinci baskından sonra tepki gösteren Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu şunları belirtmişti:

“Avcılar Belediyesi Yesilkent Cemevine saldırıp, kapıyı kırıp, ulu pirlerimizin resimlerini yerlere fırlattı. Haber ve fotoğraflar sosyal medyada yayınlandı. Bu saldırıyı CHP'li bir belediyenin yapmış olmasından kaynaklı olarak çoğunluk sus pus oldu. Yapılan yorumlar hayli düşündürücüydü. 'Zabıta da CHP'li miydi ki' diyenler vardı. Haberi paylaşanlara 'CHP'yi yıpratmak istiyorsunuz' diye tepki gösterenler oldu. 'Belediyenin CHP'liliğini niye öne çıkartıyorsunuz, art niyetli ve başka amaç güdüyorsunuz' diyenler oldu. Genel çoğunluk da sessiz kaldı.

“BİRÇOK ALEVİ İÇİN CHP YOLDAN ULU HALE GELMİŞ”

Şimdi bunu AKP'li bir belediye yapsaydı kıyameti kopartırdık. Bırakın zabıtayı, belediye başkanını doğrudan Tayyip Erdoğan'a saldırırdık. Dürüst olmak gerekir. İki yüzlülük yapıyoruz. Aleviler bu olayda sorgulayıcı aklını kaybetmiştir. CHP'li belediye ne sebep olursa olsun bunu yapamaz. Pirlerimizin resimlerini paçavra gibi yerlere atamaz. Aleviler, Alevi önderleri potansiyel CHP aday adaylığından kurtulmadığı sürece, CHP'li bir kendini bilmez bunu yapma cesaretini kendinde görür. Alevilerin bu tavrı çok üzücü ve çok düşündürücüdür. Bizde bir söz vardır. 'Yol cümleden uludur.' Maalesef birçok Alevi için CHP yoldan ulu hale gelmiş. Yazık.'

(Demokrathaber)