Türkiye'nin dört bir yanından ırkçı afiş manzaraları

26 Şubat 1992'de gerçekleşen Hocalı Katliamı'nın anma yıldönümü yine Ermenilere yönelik ırkçı ve ayrımcı söylemlere neden oldu. İstanbul’da Ogün Samast lehine slogan atılırken, ‘Genç Atsızlar’ isimli bir grubun Ermenilere yönelik nefret söylemi içeren afişleri farklı şehirlere astığı görüldü.

Dün (22 Şubat) İstanbul’da Kadıköy ve Beyoğlu’ndaHocalı katliamını anma mitingleri düzenlendi.

Kadıköy'deki eylem olaysız bir şekilde sona ererken, Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) ve Turan Ocakları’nın Beyoğlu’nda düzenlediği yürüyüşte, aynı saatlerde iç güvenlik yasasını protesto eden KESK üyeleriyle gerginlik çıktı. Hocalı katliamını anan grubun bir kısmı, Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast lehine de slogan attı. 

‘Genç Atsızlar’ isimli bir grup ise Muğla, Manisa ve Ordu gibi şehirlerde Ermenilere yönelik nefret söylemi içeren afişler hazırlayıp astı. Afişte ‘Yurdumuzun Ermenilerden temizlenişinin 100. yıldönümü kutlu olsun. Şanlı atalarımızla gurur duyuyoruz’ yazıyor.

 

Muğla’ya asılan afişin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde bulunduğu iddiası ise özellikle sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden bir yetkili Agos'a yaptığı açıklamada, afişin müdürlük binasından görülemeyecek bir uzaklığa asıldığını savundu ve 'sorumlu bazı vatandaşlar afişi oradan kaldırdı' ifadelerini kullandı. 

Grup, ırkçı afişlerini Ordu ve Manisa'ya da astı. 

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında

1987 İstanbul doğumlu. Agos web sitesinin editörü; insan hakları, ifade özgürlüğü, çevre hareketleri, güncel politika ve yaşam haberleri yapıyor.