Dört gazeteye ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’tan soruşturma açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Hürriyet, Cumhuriyet, Posta ve Bugün gazeteleri hakkında, "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan soruşturma başlattı.

Radikal'in haberine göre, İstanbul Adalet Sarayı’nda önceki gün yaşanan terör saldırısına ilişkin, Hürriyet, Cumhuriyet, Posta ve Bugün gazeteleri hakkında ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından resen başlatılan soruşturmanın, gazetelerin dünkü nüshalarında savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındığı fotoğrafların yayınlanarak "terör örgütü DHKP-C’nin propagandası yapıldığı" iddiasıyla, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7’nci maddesinden yürütüldüğü belirtildi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın dün yapılan cenaze törenine de çok sayıda gazete, ajans ve TV kanalı alınmamıştı. Savcı Kiraz’ın başına silah dayanmış fotoğrafını bastıkları ve görüntüsünü kullandıkları gerekçesiyle Hürriyet, Cumhuriyet, Bugün, Milat, Taraf ve Zaman gazeteleri ile CNN Türk, Bugün TV, Kanaltürk, İMC TV, Samanyolu TV, Cihan Haber Ajansı ile Doğan Haber Ajansı muhabir, foto muhabir ve kameramanları camiye ve basın toplantısına alınmadı. Cenaze törenini izleyecek gazeteciler tek giriş kapısından kartları korumalar tarafından kontrol edilerek alındı. Uygun bulunmayanlar geri çevrildi. 6 gazete, 5 TV ve 2 haber ajansın temsilcilerinin içeri alınmama talimatının Başbakanlık’tan geldiği söylendi.

Bu yayınları 'ahlaksızlık' olarak niteleyen Başbakan Davutoğlu, “Akreditasyon talimatını ben verdim. Ne eleştiri gelirse gelsin hepsine hazırım” açıklamasını yapmıştı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi uygulamayı kınadı.

 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında