"HDP'nin 43 seçim merkezi saldırıya uğradı"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bugüne kadar HDP'nin seçim çalışmalarının yürütüldüğü 43 merkeze saldırı gerçekleştirildiğini belirtti.

Figen Yüksekdağ, genel seçim yaklaştıkça HDP'ye yönelik olarak artan saldırıları değerlendirdi. Yüksekdağ, AKP hükümeti tarafından partilerine dönük geliştirilen saldırgan dilin, AKP'nin ne kadar köşeye sıkıştığını gösterdiği yorumunu yaptı. 

Yüksekdağ, "AKP bir diktatörlük kurmak amacıyla seçim çalışmalarına başladı. Ancak tüm Türkiye'de yoğun bir yükseliş elde eden HDP bu planın karşısında durdu. AKP'nin partimize dönük saldırganlığı, iktidarlarını kaybetme talaşıdır" ifadelerini kullandı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği olayı hatırlatan Yüksekdağ, "AKP hükümeti bu provokasyonun boşa çıkarılmasından sonra daha fazla zıvanadan çıkmaya başladı. Çok daha çıldırmış bir yaklaşımla partimize dönük saldırıları kışkırtmaya başladılar. Onun ardından hemen hemen her gün Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanların ağzından partimiz hedef gösterilmeye başlandı" dedi. AKP'nin saldırgan tavrının hiçbir siyasi ahlaka dayanmadığını söyleyen Yüksekdağ, "Bugün itibari seçim çalışmalarının yürütüldüğü 42 merkeze saldırı gerçekleşti. Ve seçim çalışmalarının sonuna kadar bu saldırıları sürdürmekte kararlı olduklarını görüyoruz. Partimizin çalışmalarına saldıran bu ırkçı güruhlardan hiç birisine bugüne kadar bir hukuki işlem yapılmadı. Ama Kürdistan ve Türkiye'de seçim çalışmalarını yürüten partili arkadaşlarımız çok yoğun bir baskı ve gözaltı durumuyla karşı karşıya kalabiliyorlar" dedi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında