Seçim sürecinde HDP'ye yönelik saldırılar 56'yı buldu

HDP Hukuk Bürosu, seçim döneminde parti binaları, seçim büroları ve çalışanlarına yönelik Türkiye genelinde yaklaşık 56 saldırı gerçekleştiğini açıkladı.

7 Haziran seçimlerine az bir zaman kalırken HDP’ye yönelik saldırılar yoğunlaştı. Saldırıları kayıt altına alan HDP Hukuk Komisyonu, seçim döneminde parti binaları, seçim büroları ve çalışanlarına yönelik Türkiye genelinde yaklaşık 56 merkezde saldırı düzenlendiğini açıkladı. 

Dicle Haber Ajansı’ndan (DİHA) Deniz Nazlım’ın haberine göre, HDP Hukuk Komisyonu’nun topladığı verilere göre, 56 saldırıdan hiçbiriyle ilgili yapılan suç duyurularından hiçbirinden sonuç alınamadı.

Saldırıların 2’si silahlı saldırı şeklidne gerçekleşirken, 4 seçim bürosu da ateşe verildi.

Ankara ve İstanbul gibi büyük metropol kentlerin yanı sıra Aksaray, Antalya, Trabzon, Uşak, Bilecik, Tokat ve Rize gibi kentlerde saldırılar düzenlendiği, Ankara’daki HDP Genel Merkezi’ne yönelik yapılan saldırı dışında hiçbir saldırın faillerinin bulunamadığı belirtildi.

HDP Hukuk Komisyonu avukatlarından Pınar Akdemir, yaşanan saldırılara ilişkin birçok kez suç duyurusunda bulundukları ancak hiçbir sonuç almadıkların belirtti

Gaziantep’te HDP standına saldırı

Son olatak dün (12 Mayıs Salı), için seçim çalışması yapan HDP üyesi Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine, ülkücü bir grup saldırdı. Çıkan arbedenin ardından polis HDP’li gruba biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Bazı öğrencilerin yaralandığı saldırıda 15 öğrencinin de gözaltına alındığı belirtildi. Öğrenciler bugün serbest bırakıldı.

Gaziantep Üniversitesi önünde günlerdir stand açıp seçim çalışmalarına destek veren Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) üye öğrenciler dün saldırıya maruz kaldı. Üniversite kampüsünün karşısındaki meydanda stand kuran HDP’li öğrenciler ile aynı alana stand kuran MHP’liler arasında önce gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından ülkücü grup, HDP’li öğrencilere taş ve sopalarla saldırdı. Çevik kuvvet polisleri, MHP’li grubu seçim araçlarıyla birlikte üniversite kampüsünün içine alırken, HDP’li gruba ise biber gazı ve TOMA’larla müdahale etti. Yaşanan olayda bazı öğrenciler yaralanırken 15 öğrenci de gözaltına alındı.

Polisin tavrına yönelik tepkilerini dile getiren öğrenciler bugün bir basın açıklaması yaptı. Üniversite meydanında saat 11:00’de yapılan basın açıklamasında polisin saldırıyı yapan grubu koruduğunu’ vurgulandı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Sinan Taştekin şunları söyledi: ‘’Biz biliyoruz ki bu faşist çeteler AKP polisinin maşası ve tetikçileridir. Kendi askerini bile Ağrı’da ölüme gönderen bu iktidar, üniversite meydanlarında ülkücü çeteleri devrimci yurtsever gençlerin önüne sürmektedir. İç güvenlik yasasının vermiş olduğu güvence ile sözlü ve fiziksel şiddetin belki de tarihte görülmemiş bir şeklini yaşamaktayız.’’ Taştekin ayrıca, görüntü almak isteyen bir kadının da polisin tacizine uğradığını iddia etti.  

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında