Davutoğlu - Erdoğan görüşmesi sonrası İstanbul’da miting

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Toplantının ardından İstanbul'a gelen Davutoğlu, havaalanında düzenlenen mitingde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez görüştü. Seçim sonrası ilk değerlendirme niteliğindeki görüşme 45 dakika sürdü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşmenin ardından özel uçakla İstanbul’a geldi ve havaalanında partililere hitap etti. 

Davutoğlu'nu, Atatürk Havalimanı'nda, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, milletvekilleri ve partililer karşıladı. 

Davutoğlu, havaalanındaki konuşmasında şunları söyledi:  

“3 Kasım 2002'de ilk AK devrimi başlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan selamlarımızı iletiyorum. Biraz önce birlikteydik, onun da selamları var size. Bu coşkuyu o da yaşıyor.”

“Milletimiz, hamdolsun 3 Kasım 2002'de 1,5 yıllık bir partiye yüzde 34,5 bir oyla o zaman iktidarı, ilk iktidarı vermişti. Sonra oylarımız hep yükseldi. Nice seçimlerden hep başımız dik çıktık. Şimdi 14 yıl sonra tekrar 2011 oranlarına ulaşarak, dünya demokrasi tarihinde böyle bir şey yoktur, 14 yıl iktidardan sonra 13 yıl, tekrar bu sefer yüzde 49,5'la bize millet güvenini gösterdi.”

Seçim gecesi gazetecilerin, oy artışının sebebini kendisine sorduğunu anlatan Davutoğlu, “Dedim ki tek bir sebebi var; samimiyet, samimiyet, samimiyet... Bu 5 ay içinde milletimiz, bu millete, bu ülkeye samimiyetle hizmet iradesine sahip olanlarla, günlük siyaset yapanlar arasındaki farkı gördü.”

“Bir kez daha diyorum, bu seçimin mağlubu yoktur. Hiç kimseyi dışlamadık, dışlamayacağız. Bu seçimin galibi vardır. Bu seçimin galibi, bütünüyle 78 milyon vatandaşımızdır, aziz milletimizdir, ülkemizdir, demokrasimizdir.” 


Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında