Paris’te IŞİD operasyonu

Paris’te 129 kişinin öldüğü terör saldırılarından sonra Fransız güvenlik güçleri bu sabaha karşı Paris’in kuzeyindeki Saint-Denis banliyösüne operasyon düzenledi. Operasyonda bir zanlının öldürüldüğü, bir zanlının da üzerindeki bombayı patlattığı bildiriliyor.

13 Kasım Cuma günü Paris’te 129 kişinin öldüğü IŞİD saldırısından sonra Fransız güvenlik güçleri yerel saatle 04.00'te Paris’in kuzeyindeki Saint-Denis banlilyösünde bir operasyon başlattı. Fransız medyası, operasyonda bir zanlının öldürüldüğünü, ölen zanlı kadının üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği, üçü operasyon düzenlenen apartmanın içinde, ikisi apartmanın dışında olmak üzeri toplam beş kişinin gözaltına alındığı, en az üç polisin de yaralandığını duyurdu.

Abaaoud’dan haber yok

Güvenlik güçlerinin operasyonunun, Paris'teki saldırılarda yer aldığı bildirilen iki IŞİD üyesi ve saldırı emrini veren Abdelhamid Abaaoud isimli zanlıyı yakalamaya yönelik olduğu duyurdu. İki zanlının öldürüldüğü operasyonda Fas asıllı Belçika vatandaşı Abaaoud'un akıbeti ise belirsiz.

Operasyon havadan da helikopterle izlenirken bölgede halka "evinizden çıkmayın ve camlarınızı kapatın" çağrısı yapıldı.

Uçaklar rota değiştirdi

Öte yandan, ABD'den Paris'e giden Fransız Hava Yolları Air France'a ait iki yolcu uçağının rotaları güvenlik tehdidi nedeniyle değiştirildi. Air France, havalanmaları sonrası uçaklar hakkında ihbarlar yapıldığını açıkladı. Salt Lake City'ye inan uçakta herhangi bir şüpheli pakete rastlanmadı. Halifax'a inen uçakta ise aramalar sürüyor.

Paris'teki şafak operasyonunda silah sesleri duyuldu:

Kategoriler

Dünya



Yazar Hakkında