Dink davası iddianamesi mahkemeye gönderildi

Dink cinayetinde kamu görevlileriyle ilgili iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianame başsavcılık tarafından iki kez iade edilmişti.

Dink cinayetinde kamu görevlileriyle ilgili olarak hazırlanan iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Soruşturma savcısı Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan iddianamede aralarında Engin Dinç, Ahmet İlhan Güler, Celalettin Cerrah ve Reşat Altay’ın da bulunduğu 26 sanık hakkında yargılama yapılması isteniyor. Engin Dinç, Ahmet İlhan Güler ve Reşat Altay hakkındaki delil ve iddia durumları değişmedi. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin, iddianameyi kabul ve reddetmesi için 15 gün süresi bulunuyor.

Savcı Kökçü’nün hazırladığı iddianame daha önce Başsavcılık tarafından iki kez iade edilmişti. Başsavcılık iade gerekçesi olarak, iddianamede yer alan Engin Dinç, Ahmet İlhan Güler, Reşat Altay hakkında yeterli delillendirme yapılmadığını belirtmişti. Ancak soruşturma savcısı Kökçü, iddianameyi son olarak 4 Aralık’ta yeniden Başsavcılığa göndermişti.  

İddianamede İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay ve dönemin İstanbul İstihbarat Daire Başkanı Ahmet İlhan Güler hakkında TCK’nın 83. maddesinden (kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi) dava açılması isteniyor.

İddianame kabul edilirse, üç isim 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ise görevi kötüye kullanma suçundan hâkim karşısına çıkacak. 


Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında