Suruç’ta ölenlerin ailelerinden Erdoğan ve Davutoğlu için suç duyurusu

Suruç katliamında yaşamını yitiren SGDF'li gençlerin aileleri, Suruç katliamı ile ilgili görülen davada hiçbir ilerleme sağlanmaması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

20 Temmuz 2015'te bombalı saldırı sonucu 34 kişinin hayatını yitirdiği Suruç katliamında ölen SGDF'li gençlerin aileleri, Suruç katliamıyla ilgili görülen davada hiçbir ilerleme sağlanmaması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na davanın üzerini kapattıkları iddiasıyla Cumhurbaşkanı ve Başbakan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara'da anma  

DİHA’nın haberine göre, “Suruç İçin Adalet Girişimi” üyeleri ve Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri, Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak için patlamanın yapıldığı yer olan Ankara Gar önünde bir araya gelerek alana karanfil bıraktı. Farklı şehirden gelen aileler, "Katil devlet hesap verecek" ve "Barış şehitleri ölümsüzdür" sloganlarını atarak davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Aileler adına kısa bir konuşma yapan Suruç katliamında yaşamın yitiren İsmet Şekerci'nin kızı Dilek Şekerci, Suruç katliamından sonra gerçekleşen Ankara katliamıyla sarsıldıklarını söyleyerek, "Suruç için nasıl adalet peşinde koşuyorsak, Ankara katliamı içinde adaletin peşinde olacağız" diye konuştu. 

Suruç davasında hiç ilerleme yok

Daha sonra konuşan Suruç için Adalet Girişimi avukatı Can Tombul da, Suruç katliamının Ankara katliamına zemin sunduğuna işaret ederek, Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamının birbiriyle bağlantılı olduğunu söyledi. Tombul, "Eğer Diyarbakır ve Suruç katliamlarının sorumluları açığa çıkmış ve yargılanmış olsaydı, Ankara katliamı yaşanmazdı" dedi. Suruç katliamı ile ilgili görülen davada hiçbir ilerleme sağlanmadığını ifade eden Tombul, bu nedenle yeniden suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

Erdoğan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusu

Anma etkinliğinden sonra aileler ve dava avukatları, katliamın sorumluları olarak gösterdikleri ve katliamın üzerini kapatmaya çalıştığını düşündükleri başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Emniyet Genel Müdürü, Urfa Valisi, Suruç Kaymakamı, Suruç İlçe Emniyet Müdürü, Urfa Çevik Kuvvet Şube Müdürü, Urfa Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürü, suç işleyen emniyet görevlileri, MİT Müsteşarı ve MİT mensupları hakkında Ankara Adliyesi’deki Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında