Dink iddianamesi İçişleri Bakanlığına gönderildi

Dink cinayetinde kamu görevlileriyle ilgili olarak iddianamenin kabul edilmesinin ardından, soruşturma savcısı Gökalp Kökçü, şüpheli kamu görevlileriyle ilgili işlem yapılması için iddianamenin bir örneğini İçişleri Bakanlığına gönderdi.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman’ın haberine göre, Dink cinayetinde kamu görevlileriyle ilgili hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından, soruşturmayı yürüten savcı Gökalp Kökçü, şüpheli kamu görevlileriyle ilgili işlem yapılması için iddianamenin bir örneğini İçişleri Bakanlığına gönderdi.

26 sanığın yer aldığı iddianamede, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, cinayet döneminde İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler de sanıklar arasında yer alıyor. Engin Dinç hakkında 25 yıla kadar hapis talep ediliyor.

Hrant Dink suikastında kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla 26 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmiş sonradan 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ana dava ile birleştirilmesi talep edilmişti. Fakat mahkeme dosyayı 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri göndermişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ise uyuşmazlığın giderilmesi için iddianameyi Yargıtay’a göndermişti. 

Kategoriler

Güncel