SULTANAHMET FACİASI

Yine çok kayıp, yine sıfır utanç, yine katliam...

Roni Kolukısayan & Melik Cavak

Böyle olayların çok yakında olması korku, dehşet ve vahşet hissettiriyor. Ben metroya binerken patlama olursa korkusu yüzünden, ailemle beraber bu korkuma yardım etsinler diye psikoloğa gittik. Şimdi daha çok yürüyorum. Hem sağlıklı, hem de ülkemizde artan patlamalardan az da olsa kaçıyorum. 

Amaçları ülke ve toprak ele geçirmek... Gittikçe büyüyorlar. Terörist grubu büyüyor ve güçleniyor. Dünyadaki herkesi etkilemek istiyorlar. Daha fazla araştırmaya, daha detaylı düşünmeye ihtiyacımız var. Askeriyeyi kuvvetlendirmek ve güvenlik sistemlerini acayip arttırmak gerekiyor ki bunlar olmasın. Ben turist olsaydım, hayattaysam canımı kurtarmak için her şeyi yapardım, ama kurtulsam da o şoku atlatamazdım. Ben turist olsaydım, bir daha gelmezdim ama gelmek isterdim. Türkiye çok güzel bir yeri yazık ediyorlar.

Roni Kolukisayan

Canlı bombanın kârı ne?

Bir insanın hem kendisini, hem de başkalarını öldürme sebebi ne olabilir? Para mı? Oradaki insanlar ne yaptı? Bu bir ceza mı? Her insan önemlidir. Peki, o insanların diğerleri ile farkı ne? Peki, o turistlerin? Gezmek için geliyorlar, ama tek gezdikleri yer cennet oluyor. Ben bir turistim. Çok beğendiğim bir şehire gezmek icin geliyorum, ama ölüyorum. Ne kadar korkunç…

Melik Cavak