Dışişleri Bakanlığı: Musul'un vurulmasına onay verdik

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu yerleşkesinin, IŞİD’e karşı koalisyon uçaklarınca vurulmasının, Türkiye’nin onayıyla gerçekleştiğini açıkladı.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu yerleşkesi, İslam Devleti (İD/IŞİD) ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkelere ait savaş uçaklarınca bombalandı.

Konsolosluk Haziran 2014’ten bu yana IŞİD işgalindeydi ve yerleşkede üst düzey IŞİD militanlarının ikamet ettiği istihbaratı alınmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, yerleşkenin Türkiye'nin onayı alınarak vurulduğunu açıkladı.

Türkiye Başkonsolosluğu’na yönelik hava harekatı bu sabaha karşı saat 03.00’te gerçekleşti. Başkonsolosluk yerleşkesinin IŞİD tarafından uzun süredir karargah olarak kullanıldığı açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı harekatın yapılmasından sonra yazılı bir açıklama yaptı: 

“Haziran 2014'ten bu yana DEAŞ (IŞİD) işgali altında bulunan ve üst düzey DEAŞ teröristlerinin ikamet ettiği istihbaratı alınan Musul Başkonsolosluğumuz yerleşkesi 4 Nisan 2016 tarihinde, saat 03.00'de DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkelere ait savaş uçakları tarafından hedef alınarak tahrip edilmiştir. 

Sözkonusu operasyonun hazırlık ve icrasına ilişkin tüm aşamalarda ülkemizin görüş ve onayı alınmıştır. Ülkemiz, DEAŞ'la mücadeleye, faaliyetlerine baştan beri katıldığı Uluslararası Koalisyon'la eşgüdüm ve işbirliği içinde devam edecektir.”

2 bin sivil kaçıyor

Irak ordusunun Musul kentini IŞİD’ten geri almak için başlattığı operasyon sürerken, kaçan mültecilerin bir kısmı Mahmur kampına sığındı.

Operasyonun başlamasının ardından, bölgeden kaçan ve Kürt güçlerinin mevzilerine sığınan sivillerin sayısı iki bine yükseldi.

IŞİD, Musul’u iki yıl önce ele geçirmişti, şu ana kadar en az dört köyün örgütten kurtarıldığı açıklandı. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında