Geçmişten Geleceğe bir konser, bir sergi

Aşiyan Musiki Derneği Korosu,VADİP Vakıflararsı Dayanışma ve İletişim Platformu ve Beyazıt Lions Kulübü Derneği 24 Mayıs Perşembe günü saat 20:00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Ermeni bestecilerin Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan bir konser verecek. Sadık Kavas yönetimindeki konsere Melihat Gülses solist olarak katılıyor.

“Türk Musikisinde Ermeni Bestekarlar” başlıklı konserde Bimen Şen, Tatyos Efendi, Udi Afet Mısırlıyan, Artaki Candan, Kemani Serkis, Hacı Karabet, Garbis Efendi, Nubar Tekyay, Astikzade Boğos Efendi ve Astik Ağa’nın şarkıları yer alacak.

İzleyiciler aynı gün fuayede de ünlü mimar ailesi Balyan'ların eserlerinden oluşan fotoğraf sergisini de görebilecek.

Ermeni bestecilerin unutulmaz şarkıları

Ermeni bestecilerin, Türk Sanat Müziği repertuvarının en beğenilen klasikleri arasında bulunan şarkıları gecede seslendirilecek: Bu akşam gün batarken gel, Kimseye etmem şikâyet ağlarım ben hâlime, Koklasam saçlarını bu gece tâ fecre kadar, Hançer-i ebrûsu saplandı dile, Firkatin aldı bütün neşve-i tâbım bu gece… Konserin son bölümünde fasıl eserleri yer alacak.

Aynı gün yine Cemal Reşit Rey’de yer alan fotoğraf sergisi ise “Balyan Ailesi’nin Mimarideki Rolü” adını taşıyor. Sergide, Balyan Ailesi üyelerinin yarattığı çeşitli eserlerin fotoğrafları yer alıyor.

Balyan Ailesi 18. ve 19. yüzyıllarda, üç kuşak boyunca hassa mimarı olarak Osmanlı Devleti’nin birçok önemli mimari eserine imzasını attı. Aralarında Dolmabahçe Sarayı, Beykoz Kasrı, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Adile Sultan Sarayı, Çırağan Sarayı gibi sayısız eserin de yer aldığı bu yapıtlardan bugün geride kalanlar bu fotoğraf sergisinde biraraya geliyor.

Proje, Aşiyan Musiki Derneği ve Müzik Merkezi ile VADİP (Vakıflararası Dayanışma ve İletişim Platformu) ve Beyazıt Lions Kulübü Derneği’nin işbirliğiyle düzenleniyor.

Konser ve sergiden oluşan projenin anabaşlığı: “Hep Birlikte Geçmişten Geleceğe”. Çokkültürlülük kavramı ekseninde oluşan projenin temel amaçlarından biri de Ermeni toplumunun ülke kültürüne yaptığı katkıları gündeme getirmek ve Ermenilerin Türkiye’nin kültürel birikiminin asli unsurlarından biri olduğunu genç kuşaklara anlatmak.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik