Hamahaygagan için Viyana’da toplandılar

Hamahaygagan (Ermeni Olimpiyatları) Dünya Komitesi’nin bir araya geldiği toplantı 26 Mayıs Pazar günü Viyana’da gerçekleştirildi. Ermenistan’ın Viyana Büyükelçiliği’nde düzenlenen toplantıya 20’yi aşkın dünya kentini temsilen üyeler katıldı. Önümüzdeki olimpiyatlarla ilgili yeni fikirlerin ve Ermeni kış Olimpiyatları fikrinin görüşüldüğü toplantıya İstanbul Ermenilerini temsilen, Ğazaros Unan ve Meline Kovan katıldı.

Hamahaygagan heyeti 26 Mayıs Pazar günü Viyana’da bir araya geldi. Ermenistan Büyükelçiliği himayesinde gerçekleştirilen oturumu Hamahaygagan Dünya Komitesi Başkan Yardımcısı Albert Boyacıyan ve sekreter Pakrat Burnazyan yönettiler.

İstanbul’la birlikte dünyanın 20’yi aşkın kentini temsilen Ermeni Olimpiyatları Dünya Komitesi İcra Kurulu üyeleri; Buenos Aires, Los Angeles, Montreal, Avrupa kentlerinden Frankfurt, Manchester, Viyana, Bükreş, Sofya, Mağribi ve yakın Doğu ülkelerden Kahire, İskenderiye, Tahran, Halep, Beyrut, Nikosya gibi şehirlerden temsilciler katıldı.

Oturuma Avusturya ve Viyana’da konuşlu uluslararası kuruluşlar nezdinde Ermenistan elçisi Arman Kirakosyan Hamahaygagan oyunlarının önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

'Beach volley' kararı

Oturum katılımcıları özellikle Ermeni Kış Olimpiyatları gerçekleştirilmesi fikri üzerine, yaz oyunlarına yeni spor türlerinin eklenmesi, katılımcıların coğrafyasının genişletilmesi, Yerevan’da Olimpiyat Oyunları ofisinin kurulması ile diğer organizasyon sorunlarını değerlendirdiler.

Buna göre önümüzdeki Hamahaygagan oyunlarına yeni katılması planlanan ‘beach volley’ branşı tüm üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Ayrıca Atletizm branşında ‘üç adım atlama’, ‘cirit atma’, ‘disk atma, 4 çarpı 400 metre de ilk oyunlarda yer alacak.

Toplantıda ayrıca bundan sonraki ilk buluşmanın Kıbrıs’ta yapılması kararlaştırıldı.

Katılımcılar aynı gün Viyana’daki Mıkhitaryan Birliği Manastırı’nı ziyaret ettiler ve ertesi gün Viyana Sp. Hıripsime Kilisesinde düzenlenen ayine katıldılar. Tüm komite üyelerinin biraya geldiği toplantıyla sona buluşmanın ardından önümüzdeki toplantının Kıbrıs’ta yapılması planlanıyor.