Gaziantep Valisi: Canlı bomba Yunus Durmaz değil

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, hücre evine yapılan operasyon sırasında kendisini patlatan örgüt üyesinin, Ankara patlamasının faili Yunus Durmaz olmadığını söyledi. Canlı bombanın IŞİD’le bağlantısı kesinlik kazandı.

Şehitkamil İlçesi, Çağlayan Mahallesi, Berber Mustafa sokakta bulunan hücre evine dün akşam saatlerinde operasyon düzenlenmiş, bu sırada içeride bulunan canlı bomba kendini patlatmıştı. 

Patlama sonrası çatışma çıkmış ve 1 polis yaralanırken, 1 örgüt üyesi yakalanmıştı.

Dün 'Durmaz' demişti

Yakalanan örgüt üyesinin Hacı Ali Durmaz olduğunu belirten Gaziantep Valisi, dün AA’ya yaptığı açıklamada “Sağ yakalanan terörist ve evdeki kadın, verdikleri ifadede üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren kişinin Yunus Durmaz olduğunu beyan ettiler" ifadelerini kullanmıştı.

Fakat Vali bugün yaptığı açıklamada, kendini patlatan örgüt üyesinin Yunus Durmaz olmadığını söyledi.

Vali Ali Yerlikaya, “Kendisini patlatan canlı bomba Yunus Durmaz değil, kendisini patlatan başka bir teröristtir. DEAŞ olduğunu biliyoruz. İsimlerle ilgili arkadaşlarımızın kanaati var fakat bunu şuanda söylememiz doğru değildir. Bunlar netleşince sizlere açıklayacağız” şeklinde konuştu.

DNA eşleşmesi bekleniyor 

İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler listesinin kırmızı kategorisinden yer alan ve başına 4 milyon lira konulan Yunus Durmaz, uzun süredir aranıyor.

“IŞİD’in Gaziantep emiri” olan Durmaz, Ankara Gar katliamını organize eden ve 2 canlı bombayı Ankara’ya getiren kişiy. Suruç’taki canlı bomba saldırısını da organize eden Durmaz, canlı bomba saldırganı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ü de Suruç’a motosikletle götürmüştü. Durmaz’ın canlı bomba Alagöz ile birlikte çektirdikleri fotoğrafları da ortaya çıkmıştı.

Yunus Durmaz ve kardeşi Hacı Ali Durmaz, canlı bomba eylemi hazırlığında oldukları iddiasıyla Türkiye genelinde aranıyordu. Emniyet Genel Müdürlüğü, Nisan ayında 81 il emniyet müdürlüğünde gönderdiği uyarı yazısında Durmaz kardeşlerinin isimleri ve fotoğraflarına yer vermiş ve eylem hazırlığında oldukları yönünde uyarıda bulunmuştu.

DNA eşleşmesinden sonra kendini patlatan saldırganın kimliği netlik kazanacak. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında