Süryani örgütlerinden 'dokunulmazlık' açıklaması

Süryani kuruluşları yayınladıkları bildiri ile asıl hedefi HDP milletvekilleri olan dokunulmazlıkların kaldırılması kararına tepki gösterdi. “Demokrasiden yana olan herkesi bu kötü gidişata dur demeye çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Avrupa Süryaniler Birliği (ESU), Süryani Dernekleri Federasyonu (SÜDEF) ve Süryani Kadın Derneği (SÜRKADİM) tarafından yapılan dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili açıklamada “Saray darbesine sessiz kalmayalım” denildi.

Süryani kuruluşların yazılı açıklamasında şöyle denildi. “Parlamentoda yapılan darbe bütün demokrasi güçlerini karşı olduğu gibi, Süryani halkının beklentilerine ve iradesine karşı da olmuştur. Binlerce Süryani ülke içinde ve dışında demokratik bir Türkiye için oy kullanmış ve yüzünü tekrar huzur içinde yaşamak umuduyla ülkesine çevirmiştir. 20 Mayıs’ta milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla yapılan anayasa değişikliğini ve saray darbesini antidemokratik ve hukuk dışı bir uygulama olarak görüyoruz. Bu yaklaşım diktatörlüğe, faşizme ve tekçiliğe yol açacaktır. Dolayısıyla demokrasiden yana olan herkesi bu kötü gidişata dur demeye çağırıyoruz.” Süryani Erol Dora, Süryanilerin temsilcisi olarak HDP’den Mardin milletvekilliği görevini yürütüyor ve Süryanilerle ilgili sorunların çözümü için çalışmalar yapıyor. 


Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında