Demirtaş: Ortak bir savunma metnini okuyacağız

Avrupa Parlamentosu'nda dün konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, savcılıklara zorla götürülmeleri durumunda milletvekilleriyle birlikte ortak bir savunma metni hazırladıklarını ve tüm vekillerin aynı metni okuyacağını açıkladı.

Avrupa’da temaslarda bulunmak için Brüksel’e giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ilk ziyaretini Avrupa Parlamentosu'na yaptı. Burada parlamenterlerle bir araya gelen Demirtaş, kısa bir değerlendirmede bulundu.

DİHA’nın haberine göre, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ve dosyaların savcılıklara gönderilmesi hakkında konuşan Demirtaş, milletvekilleri ile ortak bir savunma metni üzerinde anlaştıklarını söyleyerek, tüm vekillerin aynı metni okuyacağını kaydetti.

 Ortak siyasi karar

Demirtaş, "Savcılık ifade için çağrı gönderecek ama biz gitmeyeceğiz. Ondan sonra savcılık büyük bir ihtimale yakalama ve tutuklama kararı çıkaracak. Bu şekilde bizi zorla götürecekler. Arkadaşlarımızla ortak ve siyasi bir karar verdik. Ortak bir savunma metni üzerinde anlaştık. Tüm arkadaşlarımız bu metni okuyacak" diye konuştu.

Raportör: Milletvekilleri hapse girerse vize serbestisi olmaz

Öte yandan  Demirtaş, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri’yle de görüştü. Piri, HDP'li milletvekillerinin hapse girmesi durumunda Türkiye için vize serbestisinin 'asla' onaylanmayacağını söyledi. Piri, “Çok sayıda milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında biz hedefin HDP olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Kati Piri, "Siz (Selahattin Demirtaş) veya meslektaşlarınız (HDP milletvekilleri) parmaklıklar arkasına girerse, Avrupa Parlamentosu Türkiye için vize serbestisini asla onaylamaz" dedi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem