Bağdat: Pasaportuma gerekçe gösterilmeden el kondu

Diken yazarı, gazeteci Hayko Bağdat'ın, 6 Ağustos akşamı yurtdışı ziyaretinden dönerken havaalanında polis ekipleri tarafından pasaportu elinden alındı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından birçok kurum ve kuruluşlarda gözaltılar olurken, bir yandan da gazetecilere operasyonlar sürüyor. Onlarca gazeteci gözaltına alındı, birçoğunun da pasaportuna el kondu. 

Son olarak Diken yazarı, gazeteci Hayko Bağdat'ın, 6 Ağustos akşamı yurtdışı ziyaretinden dönerken havaalanında polis ekipleri tarafından pasaportu elinden alındı. 

'Birkaç güne öğrenirsin'

Herhangi bir gerekçe gösterilmeden pasaportuna el konan Bağdat, polis ekiplerinin konuyla ilgili kendisini bilgilendirmediklerini ifade etti. Agos'a konuşan Bağdat, şunları söyledi: "Hiçbir gerekçe söylemeden pasaportuma el koydular, “önümüzdeki günlerde öğrenirsin zaten dediler. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ile CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Pazartesi günü konuyu Meclis'e sunacaklar, avukatım da nedenini soruşturacak. Bir nevi yurtdışına çıkış yasağı koydular."

Kategoriler

Gündem



Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.