Eğitim-Sen'den "14 bin öğretmen açığa alınacak" açıklamasına tepki

Başbakan'ın açıkladığı, Güneydoğu’daki 14 bin öğretmenin PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle açığa alınacak olmasına Eğitim-Sen'den sert tepki geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, Pazar günü Diyarbakır’da tanıttığı “Doğu ve Güneydoğu'daki 23 ili kapsayan yatırım ve destek programı” hakkında konuşurken 14 bin öğretmenin açığa alınacağını söylemiş, "Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Bayramdan sonra okullar açılıyor, Milli Eğitim Bakanı'mız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.  

Açıklamaya Eğitim-Sen’den tepki geldi. 

Eğitim-Sen yaptığı yazılı açıklamada, 1 Eylül gece yarısı çıkarılan 672 sayılı KHK ile 28 bini MEB bünyesinde olmak üzere, 50 bini aşkın kamu personeli savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden ihraç edildiğini hatırlatıldı, “Hükümetin ulusal ve uluslararası hukukun en temel ilkeleri ayaklar altına alınarak gerçekleştirdiği ihraçlar ve açığa almaların darbeci zihniyetten hiçbir farkı olmadığı gibi, hukuk dışı karar ve uygulamaların ısrarla sürdürülmek istenmesi dikkat çekicidir" denildi. 

Eğitim Sen açıklamasında, AKP hükümetine yakın kişilerin sosyal medyada eğitim emekçilerine yönelik linç kampanyası başlattığına dikkat çekti. 

14 bin öğretmeni açığa alınmak istenmesinin 'tamamen siyasi bir karar' olarak değerlendirildiği sendika açıklamasında, "bugüne kadar iktidarın anti demokratik uygulamalarına karşı çıkan tüm eğitim emekçilerine yönelik bir açık bir gözdağı olmasının ötesinde, tamamen korkutmak ve sindirmek amaçlıdır ve kabul edilmesi mümkün değildir " ifadeleri kullanıldı.

 



Yazar Hakkında