Kolombiya'da ateşkes 31 Ekim'e kadar uzatıldı

Kolombiya’da hükümet ile FARC arasındaki ateşkes, cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos’un açıklamasına göre Ekim sonuna kadar uzatıldı. Sürecin sonrasında nasıl devam edeceği belirsizliğini koruyor.

Kolombiya’da hükümet ile FARC arasındaki ateşkes, cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos’un açıklamasına göre Ekim sonunda geçerliliğini yitirecek. Santos, FARC ile imzalanan barış anlaşmasının referandumda reddedilmesinin ardından, ateşkesin ay sonuna kadar geçerli olacağını açıkladı. 31 Ekim’in ardından sürecin nasıl ilerleyeceği ve ateşkesin yeniden uzatılıp uzatılmayacağı konusu ise belirsizliğini koruyor.

Santos ayrıca müzakere heyetini, FARC ile görüşmelere devam etmeleri için Küba'nın başkenti Havana'ya gönderdi.

‘Timoşenko’ lakabıyla bilinen FARC lideri Timoleon Jimenez ise Santos’un açıklamasının ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan, "Sonra ne olacak, savaş devam mı edecek?" diye sordu.

Hükümet muhalefetle uzlaşmak istiyor

Referandumda ‘Hayır’ kampanyasının başını çeken eski cumhurbaşkanı ve senatör Alvaro Uribe, 'FARC gerillalarına çok yumuşak davranıldığını' savunduğu anlaşmanın içeriğinin değiştirilmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Santos'un bugün konu üzerine Uribe ile görüşmesi bekleniyor. Hükümet anlaşmayı reddeden muhalifler ile müzakereler için de ayrı bir heyet oluşturdu.

 

 

Kategoriler

Güncel Dünya

Etiketler

ateşkes Kolombiya FARC