Kışanak ve Anlı tutuklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Belediye başkanlarının gözaltına alınmasını protesto eden eski milletvekili Ayla Akat Ata da tutuklananlar arasında.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı tutuklandı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 5 gün önce Gültan Kışanak "silahlı terör örgütüne üye olmak", Fırat Anlı ise "devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik" suçundan gözaltına alınmıştı.

Gültan Kışanak, gözaltına alınmadan bir gün önce darbe soruşturma komisyonuna ifade vermişti. 

Soruşturma kapsamında eski BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da tutuklandı.

Ata, Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek belediye binası önünde düzenlenen eylem sırasında gözaltına alınmıştı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Kışanak ve Anlı'nın tutuklanmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince 2016/619 ve 2016/621 sorgu numaraları ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler Gültan Kışanak ve Fırat Anlı TCK 314/2 maddesi gereğince 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir. Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2015/45832 ve 2016/32488 numaralı soruşturmalar devam etmekte olup, soruşturmaların safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın avukatı Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, mahkeme çıkışında açıklama yaptı.

Aktar, "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklandıklarını belirttiği Kışanak ve Anlı'nın, mahkemeye çıkarılmadan hangi cezaevine konulacaklarının daha önceden ayarlandığını söyledi. ​

Aktar, "Biz müvekkillerimizin hangi cezaevine konulacağını öğrenemedik. Öğrendiğimiz kadarıyla haklarında tutuklama kararı verilmeden konulacakları cezaevi ayarlanmış" dedi.

 

 

 

 

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında