HDP yöneticileri de dahil 118 gözaltı

İstanbul, Ankara, Adana, Manisa ve Mersin'de HDP'nin il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyonlarda 118 kişi gözaltına alındı.

Bu sabah HDP'nin il ve ilçe yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyonlarda İstanbul, Ankara, Adana, Manisa ve Mersin'de 118 kişi gözaltına alındı.

İstanbul

İstanbul’da aralarında HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel'in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan parti üyeleri, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Ankara

Ankara’da aralarında HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Adana 

Partinin İl Eş Başkanları Hüseyin Beyaz ve Gülseren Tural'ın da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. 

Adana merkez ilçeleriyle Ceyhan ilçesinde değişik adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında HDP Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz, HDP merkez ilçe ve Ceyhan ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle mahalle temsilcilerinin bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Manisa

Manisa'da HDP il ve ilçe yöneticilerinin aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında HDP Manisa İl Başkanı A.E, HDP Salihli İlçe Başkanı A.M. ve A.D, A.O. ve M.B. gözaltına alındı.

Mersin'de HDP il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 51 kişi gözaltına alındı Öte yandan, soruşturma kapsamında HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan'ın de arasında olduğu bazı isimlerin de arandığı öğrenildi.

Urfa

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan çalışmalar sonucu bazı adreslere operasyon düzenlendi.Operasyonda, hakkında gözaltı kararı verilen HDP üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Etiketler

gözaltı HDP


Yazar Hakkında