AP ve Reuters: Reina saldırısını IŞİD üstlendi

AP ve Reuters haber ajansları, İstanbul’un Ortaköy semtinde yılbaşı gecesi Reina isimli gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıyı, IŞİD’in üstlendiğini yazdı.

IŞİD, İstanbul'un Ortaköy semtinde bulunan Reina isimli gece kulübüne, yılbaşı kutlaması sırasında düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı üstlendi.

Reuters ile Associated Press (AP) haber ajansları bu sabahki haberlerinde, saldırıyı, IŞİD’in yaptığı açıklamayla üstlendiğini yazdı.

Ajandların haberine göre, IŞİD'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye 'Hıristiyanların koruyucusu' olarak tanımlandı ve 'Türkiye'nin askeri operasyonları devam ettikçe saldırıların da süreceği' ifade edildi.

İstanbul Valiliği, yılbaşı gecesi gece kulübüne yönelik düzenlenen saldırıda yaralanan 46 kişinin bu sabah itibariyle hastanedeki tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

Reina'ya yönelik saldırıda 39 kişi ölmüş, 65 kişi yaralanmıştı.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin tamamının kimliği tespit edildi. Bu kişilerin 25'i yabancı uyruklu, 11'i Türkiye vatandaşı ve biri de hem Belçika hem Türkiye vatandaşı.

Silahını olay yerinde bırakarak kaçan saldırganı bulmak amacıyla başlatılan operasyon devam ediyor. Saldırganın kimliği henüz bilinmiyor. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında