Hovhannes Çekiçyan’a büyük onur

İstanbul doğumlu ünlü koro şefi Hovhannes Çekiçyan, 90. doğum günü vesilesiyle Türkiye Ermenileri Patrikhanesi tarafından ‘Ormanyan Madalyası’na layık görüldü.

14 Mayıs Pazar günü Feriköy Surp Vartanants Kilisesi’nde düzenlenen Badarak ayinini Başrahip Tatul Anuşyan, ilahileri Vartanants Korosu Şefi Adruşan Halaçyan yönetti. Başepiskopos Aram Ateşyan ve Üstrahip Zadig Babikyan’ın riyaset ettiği ayine Surp Vartanants Kilisesi Başkanı Manuk Öğer ve Kilise Vakfı’nın yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Nurhan Palakoğlu, şarkıcı Gurgen Dabağyan katıldı.

Badarak ayininin ardından Ermenistan Devlet Korosu Şefi  Hovhannes Çekiçyan’a Ormanyan Madalyası’nı Başepiskopos Aram Ateşyan takdim etti. Ateşyan verdiği vaazda Anneler Günü’nü kutladı.

Nazar Şirinoğlu Salonu’nda verilen sevgi sofrasında ise Hovhannes Çekiçyan madalyaya layık görüldüğü için teşekkür etti.

Vartanants Korosu’ndan 85. yıl konseri

12 Mayıs Cuma günü Fulya Sanat Merkezi’nde Vartanants Korosu, kuruluşunun 85. yılı ve Çekiçyan’ın 90. doğum yılı vesilesiyle konser düzenlemişti. Konser yoğun ilgi görmüştü. 

Feriköy Surp Vartanants Korosu, kuruluşun 85. yılı ve ünlü maestro Hovhannes Çekiçyan’ın 90. doğum yılı vesilesiyle bir konser verdi. 12 Mayıs Cuma günü Fulya Sanat Merkezi’nde düzenlenen konsere Başepiskopos Aram Ateşyan, Hovhannes Çekiçyan, şarkıcı Gurgen Dabağyan, Başrahip Tatul Anuşyan, Şişli Belediye eski Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Vazken Barın, Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Nurhan Palakoğlu, Karadeniz Ekonomi İşbirliği Ermenistan Daimi Temsilcisi Arsen Avakyan ve İgor Mardirosyan, Rahip Mağakya Beskisizyan, Peder Zohrab Civanyan ve davetliler katıldı. 

Yoğun ilgi gören konserin açılış konuşmasını yapan Setrak Davuthan konuklara ve konserin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Şef Adruşan Hallaçyan’ın yönetimindeki Vartanants Korosu, konserde 17 eser seslendirdi. Koroya piyanoda Lusin ve Sesil Kahvecioğlu eşlik ederken, Hovsep Kuyumcuoğlu, Alis Şahinoğlu, Anet Mehteryan ve Lusi Kahvecioğlu solo performanslarıyla alkış topladı. Konserin sonunda maestro Hovhannes Çekiçyan sahneye çıkarak teşekkür etti. Etkinlik, kokteylin ardından son buldu.

Hovhannes Çekiçyan kimdir?

Hovhannes Çekiçyan 1929’da İstanbul’da doğdu. Viyana Mıhitaryan Okulu’ndan ve Saint Michel Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Konservatuarı’nda ve Paris’teki Ecole Normale de Musique’te müzik eğitimi aldı. İstanbul Devlet Operası’nda şef olduktan sonra, 1961 yılında Ermenistan’a yerleşti ve müzik yaşamına Devlet Müzik Akademisi’nde devam etti. 1975 yılından beri Yerevan Gomidas Devlet Konservatuarı’nda eğitimcilik yapıyor. Kurucusu olduğu Ermenistan Ulusal Akademik Korosu’yla unutulmaz konserler verdi ve çok sayıda ödüle layık görüldü.

Kategoriler

Toplum Fark Yaratanlar



Yazar Hakkında