Heyet yoluna devam ediyor

Patrik seçim sürecini yürütmek üzere oluşturulan Müteşebbis Heyet 18 Eylül Pazartesi günü bir araya geldi. Heyet çalışmalarına devam etme kararı aldı.

Geçtiğimiz haftalarda Müteşebbis Heyet’in yapısıyla ilgili tartışmalar yaşanmış, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in heyetin bazı üyelerinden rahatsız olduğu yönündeki haberler basına yansımıştı. Bu haberlerin ardından 12 Eylül salı günü Patrikhane’de geniş katılımlı bir toplantı yapılmış, Patrik Kaymakamı Bekçiyan heyetin çalışmalarında bir sorun görmediğini ifade etmişti.  

Bu toplantının ardından Müteşebbis Heyet 18 Eylül pazartesi günü rutin toplantısını gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre toplantıda heyetin çalışmalarına devam etmesi kararlaştırıldı. Heyet Temmuz ayı başlarında Patrik seçimi tarihini de içeren görüşlerini Valiliğe bir yazı ile iletmişti. Toplantıda bu yazıya Valilikten 9 Ekim’e kadar bir yanıt gelmesi beklendiğinin altı çizildi ve bir yandan bu yanıt beklenirken bir yandan da seçim sürecine dair heyetin yapması gereken çalışmaların  yerine getirilmesi benimsendi.

Kategoriler

Toplum Kilise

Etiketler

Müteşebbis Heyet