"9 Ekim son tarih değil"

Müteşebbis Heyet Sözcüsü Sebu Aslangil, çalışmalara devam ettiklerini vurguladı, süreç hakkında bilgi verdi.

Patriklik seçimini yürütmek için kurulan Müteşebbis Heyet çalışmalarına devam ediyor. Her pazartesi Türkiye Ermeni Patrikliğinde düzenli olarak toplanan Müteşebbis Heyet üyeleri bu hafta da bir araya geldi. Çalışmalarda özellikle seçmen listeleri ve seçmen kütükleri üzerinde yoğunlaşılıyor. Bu  çerçevede kilise yönetim kurullarından listeler talep edildi, gelen listeler üzerinde de güncelleme çalışmaları başladı. Kamuoyunun merak ettiği bir diğer konu ise seçim tarihine dair İstanbul Valiliği’ne gönderilen yazının akıbeti. Bu yazıya 9 Ekim’e kadar yanıt  geleceği beklentisi hakim. Ancak Müteşebbis Heyet Sözcüsü Sebu Aslangil, 9 Ekim’in nihai bir tarih olmadığını vurguladı. Müteşebbis Heyet’in çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Aslangil süreç hakkında şu bilgileri verdi: 

“Şu an için halen seçmen listelerinin vakıflardan gelmesini bekliyoruz. 9 Ağustos tarihinde İstanbul Valiliği vasıtasıyla İçişleri Bakanlığı’na gönderdiğimiz dilekçedeki talimatname talebine cevap bekliyoruz. Burada bir konuya açıklık getirmemiz gerekebilir: Toplumumuzun bireylerinin kafalarında bazı soru işaretleri var. ‘Bu gönderdiğimiz dilekçeye cevap gelmezse seçim olmayacak’ ya da ‘’ 9 Ekim’e kadar yanıt gelmezse seçim olmayacak’ gibi düşünceler var. Bunların hepsi yanlış düşünceler. Devlet ancak ve ancak ‘talimatname göndermiyoruz’ derse böyle bir şey söz konusu olabilir. Resmi evraklara devlet iki ay içerisinde yanıt vermesi gerekiyor ancak geçtiğimiz seçimlerde de olduğu gibi gecikmeler olabilir. Bu gibi durumlarda sakin olmak gerekiyor, çalışmalara devam etmek gerekiyor. Şu an için seçmen listelerinin askıya asılması için devletten gelecek talimatnameyi bekleyeceğiz. Müteşebbis Heyetin daha aktif çalışabilmesi için de talimatname gerekli. Daha önceki açıklamalarımda olduğu gibi biz devlette izin talebinde bulunmadık, devlete seçim yapacağımızı bildirdik. Talimatname talebinde bir cevap gelirse çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.