Amerikan Ermeni Asamblesi'nden yeni digital platform

Merkezi Washington DC’de bulunan Amerikan Ermeni Asamblesi (AAA), Ermenistan ve dünya Ermenilerine dair günlük haberlerin ve analizlerin toplandığı, geniş bir haber ve bilgi kaynağı oluşturmak amacıyla "Ermenistan 360" (www.armenia360.com) sitesini hayata geçirdi.
Sitede, önemli bir ihtiyacın karşılanmasına yardımcı olmak amacıyla Ermeni kurum ve kuruluşlarının detaylı listeleri ve iletişim bilgilerine de yer verildi. Siteye ücretsiz üye olanlar, elektronik e-posta adreslerine yollanacak günlük bültenler ile Ermeni dünyası ile ilgili haberleri yakından takip edebilecek. 
"Bu proje çeşitli amaçlara ulaşmak için tasarlandı. Site Ermeni meseleleriyle ilgili bilgilere ulaşmak isteyenlere merkezi bir platform sunmanın yanı sıra, kurumsal bağlantılara  ulaşmak için de çok uygun.” diyen Amerikan Ermeni Asamblesi Eş Başkanı Van Krikorian, Ermeni toplumunda derin ayrılıklara yol açan siyasi duruşlardan uzak durularak objektif bir haber sitesi tasarlamaya çalıştıklarını belirtiyor.
Ermeni Asamblesi Eş Başkanı Anthony Barsamian ise, proje ile daha çok ülkeye ve kişiye ulaşabileceğini söylüyor. "Ermenistan 360, geçmişte sınırlı sayıda dinleyici kitlesine sahip olan gazetecilere ve yayıncılara, artık daha fazla okuyucuya ulaşma fırsatı sunacaktır"  diyen Barsamian sadece Ermenistan ya da Karabağ (Artsakh), değil Türkiye ile ilgili haberlere de siteden ulaşılacağını belirtiyor.