Paşinyan: Türkiye ile önkoşulsuz ilişkiye hazırız

9 Aralık seçimlerinden galibiyetle çıkan Nikol Paşinyan dün düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile ilişkilere de değindi.

Liderliğini yaptığı "Benim Adımım" blokunun yüzde 70'in üzerinde oyla seçimden galip çıktığı günün ertesinde Nikol Paşinyan yabancı ülkelerin basın mensupları ile buluştu. Paşinyan "Türkiye ile önkoşulsuz diplomatik ilişki kurmaya hazırız" dedi. Paşinyan "Umuyoruz ki ki Türkiye de aynı pozisyonu benimser" diye konuştu. 

Paşinyan Ermenistan için kabul edilemeyecek önşartlardan birinin de Dağlık Karabağ meselesi olduğunu söyledi ve ekledi: "Ancak Türkiye ile ilişkiler Dağlık Karabağ meselesine, yani üçüncü bir ülkeye bağlandı. Azerbaycan'ı kastediyorum" dedi. 

Nikol Paşinyan Ermenistan'ın Rusya'nın lideri olduğu KGAÖ Örgütü'ne üye olduğunu hatırlatarak "NATO'ya üye olma gibi bir niyetimiz yok ancak elbette bu ittifakla ilişikilerimiz sürecek" dedi. 

Başbakan Paşinyan "NATO ile ilişkilerimiz var, Kosova ve Afganistan'da barışı koruma misyonu yürütüyoruz, bu işbirliğini sürdüreceğiz ancak NATO'ya üye olma niyetinde değiliz, KGAÖ üyesiyiz" dedi. 

43 yaşındaki lider "NATO ve AB ile partneriz ancak herhangi birinin etkisi altında değiliz" diye de ekledi.. 

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan