KİTAP/ԳԻՐՔ KASIM: Akademiden 'polisiye' bir öykü

Merhaba,

Bu sayımıza Gallerli yazar Carys Davies’in ‘Kuytu’su ile başlıyoruz. 15 öyküden oluşan kitaptaki tüm öykülerde bir kırılma noktası var. Bu, okuru bazen çok şaşırtan bazen de sadece “bu hiç aklıma gelmemişti” dedirten bir nokta. Carys Davis her seferinde bunu ustaca başarıyor.  Banu Yıldıran Genç yazdı. 

Ermenice edebiyatın yaşayan en önemli yazarlarından Rober Haddeciyan’ın başyapıtı olarak kabul edilen, ilk kez 1997’de Türkçeye çevrilen ‘Tavan’, bu kez Anahid Hazaryan’ın çevirisiyle Aras Yayınları tarafından yayınlandı. Haddeciyan, Tavan’da yatalak kalmış bir adamın dünyasına davet ediyor okurunu. Arakel Armadyan yazdı. 

Mark Z. Danielewski’nin kült romanı ‘Yapraklar Evi’, yayınlandığı günden bu yana okurlar arasından efsane seviyesine ulaşmış bir kitap. Kitap hakkında internet üzerinde forumlar açılmış, kitap pek çok tartışmayı da beraberinde getirmiş. Bürkem Cevher yazdı. 

Akın Birdal’ın otobiyografisi ‘Sarı Zarf’, ‘demokrasi ve insan hakları’ diyerek geçen çetrefil bir ömrün hesaplaşması. ‘Demokrasi ve insan hakları’ demenin, hiçbir koşul altında idamı bir seçenek olarak görmemenin, mağdura kimlik sormamanın, ezici tahakküm ile mücadele eden herkesin yanında olmanın ve tabii bu saydılarımın mütemmim cüzü olarak, vurulmanın, hapsedilmenin, işkencenin tarihini anlatıyor, Akın Birdal. Bilgehan Uçak yazdı. 

Keyifli okumalar.

Ferda Balancar

ferda@agos.com.tr