Hüseyin Aygün ''terör örgütü'' ifadesini kullanmadı

CHP Dersim (Tunceli) Milletvekili Hüseyin Aygün, dün akşam PKK tarafından serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada 'terör örgütü' ifadesini kullanmamasına rağmen, Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği haberde Aygün'ün sözlerinde 'terör örgütü' sözleri yer aldı. Aygün, 'Silahların gölgesi altında hiçbir karar verilemeyeceğini, kendi kararımı özgürce vereceğimi söyledim' ifadelerini kullanmıştı.

 

CHP Dersim (Tunceli) Milletvekili Hüseyin Aygün, dün akşam PKK tarafından serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada 'terör örgütü' ifadesini kullanmamasına rağmen, Doğan Haber Ajansı'nın (DHA)geçtiği haberde Aygün'ün sözlerinde 'terör örgütü' sözleri yer aldı. Aygün, 'Silahların gölgesi altında hiçbir karar verilemeyeceğini, kendi kararımı özgürce vereceğimi söyledim' ifadelerini kullanmıştı.

Pazar akşamı kaçırılmasından 2 gün sonra dün akşam saatlerinde serbest  bırakılan CHP Dersim (Tunceli) Milletvekili Hüseyin Aygün’ün süre boyunca yaşadıklarıyla ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Hüseyin Aygün, kendisini kaçıranlarla ilgili bir soruya cevaben yaptığı ilk açıklamada, “Beni dost bir milletvekili olarak gördüklerini, hatta bağımsız siyaset yapmam halinde daha çok memnun olacaklarını söylediler. Ben de silahların gölgesi altında hiçbir karar verilemeyeceğini, kendi kararımı özgürce vereceğimi söyledim” dedi.

DHA’nın haberinde ise Aygün’ün bu sözleri şu ifadelerle verildi:

“Bağımsız siyasetin bana daha uygun olduğunu, daha çok yakışacağını söylediler. Ben de, 'Silahların gölgesinde bir terör örgütü kampında vereceğim kararın özgür bir karar olmayacağını, bu kararı sadece kendi özgür iradem ile vereceğimi' söyledim.

(Kaynak: soL)