"Toprak ve Ateş" sergisi açıldı

Çinicilik sanatına gönül veren 13 kadın sanatçıdan oluşan “Sırlar Dünyası” topluluğunun “Toprak ve Ateş” isimli karma çini sergisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Ressam, çini ustası Aysel Yücel, serginin açılışında yaptığı konuşmasında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, sanata ve sanatçıya verdiği ilgi ve destek için teşekkür etti.  Yücel, “Bizde bundan yola çıkarak sevgiyle çinilerimizi işledik ve sizlerin beğenisine sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl burada açtığım resim sergisinde gördüğüm konukseverlikten dolayı, arkadaşlarıma burada sergi açma önerisinde bulundum. İlk karma sergimizi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açmaktan dolayı mutluyuz.” dedi.
 
Sergide Yüksel Akçakaya, Fatma Saygılı, İlkgül Özdemir, Serap Tetik, Ayla Yürüker, Hatice Cöbek, Müyesser Mirza, Neslihan Psav, Banu Güngören, Sergül Özbilen, Selma Yılmaz, Aysel Yücel ve Aysel Özkan’ın klasik ve modern tarzda tasarladıkları eserleri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  Sergide vazo, tabak başta olmak üzere ev ve çeşitli mekanların dekorasyonu olarak kullanılan, değişik ve özgün desenlerde ve renk çeşitliliğinde eserlere yer verildi.

Kategoriler

Kültür Sanat