Ermenistan liderliği Rusya'ya teslim etti

Ermenistan erkek milli takımı İstanbul’da düzenlenen 2012 Satranç Olimpiyatları’nda zorlu mücadeleler veriyor. Dün oynanan altıncı tur maçlarında Rusya’yla karşılaşan Ermenistan, takım olarak masadan 2-2 beraberlikle kalkmasına rağmen reyting hesaplamalarından kaynaklanan küçük bir farkla liderliği Rusya’ya kaptırdı. Bugün Çin takımıyla zorlu bir mücadele verecek Ermenistan takımı liderliği tekrar ele geçirmenin peşinde.

Ermenistan satranç milli takımının geçmiş turlarda elde ettiği sonuçlar ise şöyle;

Ermenistan erkek milli takımı satranç olimpiyatlarının ilk turda Bolivya’yı 3-1 mağlup etti. 4-0 bitmesi beklenen maç, Movsesyan’ın sürpriz mağlubiyetiyle 3-1 sona erdi. Ermenistan Kadın milli takımı da Ürdün’ü 3-1 mağlup etti.

İkinci tur maçlarında Ermenistan milli takımları rahat kazandı. Erkeklerde Bangladeş’i 4-0mağlup eden Ermenistan, kadınlarda ise Ürdün’ü 3-1 yendi.

Ermenistan üçüncü turda güçlü rakiplerle karşılaştı. Turnuvanın güçlü takımlarından biri olan İspanya’yı zor da 2,5-1,5 mağlup etti. Ermenistan adına yarışan Aronyan rakibini yenerek bir puan kazandırırken, diğer masalardaki karşılaşmalar beraberlikle sonuçlandı. Ermenistan Kadınlarda ise Hindistan’a 2,5-1,5 kaybetti.

Dördüncü turda erkeklerde Filipinler’le karşılaşan Ermenistan,  Gabriel Sarkisyan’ın erken galibiyeti ardından sporcular risk almadı ve diğer masalardaki maçlara berabere tamamlandı. Maç 2,5-1,5 Ermenistan lehine sonuçlandı.

Aynı turda Kadınlarda Azerbaycan’la karşılan Ermenistan, rakibine 2,5-1,5 mağlup oldu. Böylece 4. maçında ikinci yenilgisini aldı.

Beşinci turda turnuvanın son şampiyonu Ukrayna ile karşılaşan Ermenistan  rakibini 2,5-1,5 mağlup etti. İspanya karşısında uyguladığı taktiği tekrarlayan Ermenistan, Aronyan’ın galibiyetinin ardından diğer masalar berabere kaldı. Kadınlarda ise İngiltere’ye karşı rahat bir galibiyet aldı.

Altıncı turda güçlü Rus rakibi Vladimir Kramnik karşısında Aronyan’ın istenmeyen bir mağlubiyet almasına rağmen Sergei Movsesyan’ın Rus rakibini yenmesi ve diğer oyuncuların masadan berabere ayrılmasıyla Ermenistan – Rusya eşleşmesi 2-2’lik eşitlikle geçildi.

Bu sonucun ardından takım olarak 6. tura kadar liderlik pozisyonunda bulunan Ermenistan takımı küçük bir farkla yerini Rusya’ya teslim etti.

Bugün oynanacak 7. Tur maçlarında Çin’le karşılaşacak Ermenistan, saat 15.00’te başlayacak müsabakalardan elde edeceği puanlarla liderlik pozisyonunu tekrar ele geçirebilmenin hesaplarını yapıyor.

 

7. tura ait karşılaşma programına buradan ulaşabilirsiniz