Beyrut'taki patlamada ölü sayısı artıyor

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamada 100 kişi hayatını kaybetti, 4.000 kişi yaralandı. Ermeni toplumundan da ölü ve yaralılar var.

Akşam saatlerinde  Beyrut'u sarsan şiddetli patlama kentin liman bölgesinde meydana geldi.  Patlamaya bir silah deposunda saklanan patlayıcıların neden olduğu  belirtiliyor. Yetkililer söz konusu depoda 2014 yılından kalma 2.700 ton amonyum nitrat bulunduğunu belirtiyor. Patlama Kıbrıs'dan da hissedildi. Patlamanın şiddetiyle kentteki birçok binanın camları kırıldı, binalar hasar gördü. Kentin bir bölümünde elektrikler kesildi. Patlama 3.3 büyüklüğünde bir sarsıntı yarattı. Beyrut felaket bölgesi ilan edildi.

Şu ana kadarki belirlemelere göre 100 kişi hayatını kaybetti, 4.000 kişi yaralandı. Çok sayıda insandan ve 10 itfaiyeciden de haber alınamıyor. Bazı hastanelerde yoğunluk yüzünden hastalar otoparkta tedavi ediliyor. Sağlık kuruluşları zehirli gaz solunmaması için vatandaşlara evlerinde kalmalarını tavsiye ediyor. Kalabalık sayılabilecek bir Ermeni topluluğunun da yaşadığı kentte ilk belirlemelere göre altı Ermeni hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden biri El Katayib Partisi Genel Sekreteri Nazar Nacaryan. İki çocuk annesi Delia Papazyan da hayatını kaybedenler arasında. Kimliği belirlenen diğer isimler Jacques Paramakian ve Jesse Bezjian.  Ayrıca Ermeni toplumundan yaralılar da var.  Ermenistan Büyükelçiliği ve Antilyas Ermeni Katolikosluğu da  patlamadan hasar gördü.

Türk Dışişleri Bakanlığı iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının patlamada yaralandığını açıkladı. 

Birçok ülke Lübnan Hükümeti'ne insani yardım teklif etti ve dayanışma mesajları paylaştı. Lübnan Başbakanı Hasan Diab da dost ülkelerden yardım talep etti. Lübnan Hükümeti ülkede yas ilan etti. 

Kategoriler

Güncel