Ermenistan: Azerbaycan askerlerinin bir kısmı topraklarımızdan ayrıldı

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın Syunik ve Geğarkunik bölgelerine sızan Azerbaycanlı askerlerin bir kısmının bölgeden ayrıldığını ifade etti.

Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "23 Mayıs itibarıyla Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durum görece stabil, herhangi bir olay tespit edilmedi. Ermenistan topraklarına giren askerlerin bir kısmı 22 Mayıs akşamı bölgeden ayrıldı. Ermeni birlikleri, durumu tamamen kontrol altında tutuyor" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, Ermenistan'ın Sev Lic (Karagöl) bölgesinde yaklaşık bin Azerbaycanlı askerin bulunduğuna dair basında yer alan haberleri de tekzip etti.

Ermenistan bir süredir Azerbaycan askerlerinin Syunik bölgesinden Ermenistan topraklarına sızdığını belirtiyor ve soruna uluslararası diplomasi yoluyla çözüm bulmaya çalışıyor. Başbakan Vekili Paşinyan bu amaçla Rusya lideri Putin ile ve ABD yönetiminden isimlerle görüştü. 

20 Mayıs'ta Ermenistan Savunma Bakanlığı, "Geğarkunik Bölgesi’nin sınır bölgesinde, Ermenistan topraklarına sızan Azerbaycanlı askerlerin yer aldığı bir olay saptandı. Saat 15.00 (TSİ 14.00) sularında Azerbaycan askerleri muhtemelen havaya birkaç kez  el ateş etti. Bu olayın takibinde Ermenistan askerleri karşılık verdi" açıklaması yapmıştı.

(Ermenihaber.am)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan