Yunanistan Nişanyan'a ülkeyi terketmesi için 15 gün süre tanıdı

Yaklaşık bir haftadır Yunanistan'da Siros Adası'nda gözaltına tutulan Sevan Nişanyan için adli makamlar kararını açıkladı.

Yunanistan'daki Ermenistan Büyükelçiliği Facebook sayfasından, Siros İdare Mahkemesi'nin, Sevan Nişanyan'ı serbest bırakma kararı aldığını açıkladı. 

Karara göre Nişanyan, 15 gün içinde Yunanistan'dan gönüllü olarak ayrılmak zorunda. Sevan Nişanyan  Ermenistan vatandaşı olduğu için dilerse Ermenistan'a gidebilir. Bu ayrıntı elçilik açıklamasında da belirtiliyor.

Nişanyan yaklaşık iki haftadır  oturum izninin uzatılmaması nedeniyle Yunan makamlarınca gözaltında tutuluyor. 

Nişanyan'ın eşi Ira Tzourou da sosyal medya hesabından gelişmeyi paylaştı. 

Sevan Nişanyan'ın Yunanistan vatandaşı  eşi İra Tzouro tarafından Aralık ayının son günlerinde  sosyal medyada yapılan paylaşımda, Nişanyan'ın oturumunun bir gün önce bitmesi nedeni ile tutuklandığı, sevk edileceği Samos Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılacağı, sınırdışı edilmesinin kuvvetle muhtemel olduğu açıklanmıştı. 

2014 yılında Türkiye'de 17 yıl hapis cezasına çarptırılan İstanbullu Ermeni yazar, dilbilimci Sevan Nişanyan, 14 Temmuz 2017'de  bulunduğu açık cezaevinden firar etti. 25 Temmuz 2017'de Nişanyan, Yunan makamlarına sığınma başvurusunda bulundu.  

Kategoriler

Güncel