BM: Ukrayna'da 19'u çocuk 331 sivil hayatını kaybetti

Rusya ordusunun Ukrayna topraklarında başlattığı işgal harekatı tüm tepkilere rağmen sürüyor. Rusya'nın Ukrayna'daki Zaporijya nükleer santraline saldırması Birleşmiş Milletler'de görüşüldü.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) , İngiltere'nin ve diğer ülkelerin acil toplantı çağrısı üzerine New York'taki merkezinde bir araya gelerek Rusya'nın Ukrayna'daki nükleer santrale yönelik saldırısını görüştü.

Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali'nin kontrolü, saldırının ardından Rusya'nın eline geçmişti. Ukrayna'dan yetkililer, saldırıda ölen ve yaralananların olduğunu duyurdu.

ABD'nin BMGK temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Rusya'nın bu operasyonunun "pervasız ve tehlikeli" olduğunu söyledi:

"Dün gece dünya bir nükleer felaketin kıyısından döndü. Nefeslerimizi tutup gerçek zamanlı gerçekleşen bu saldırıyı hep birlikte izledik."

ABD'li büyükelçi, Rus ordusunun bir başka nükleer santralden sadece 32 kilometre uzakta olduğunu ve "çok yakın tehdidin devam ettiğini" ifade etti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, bugün yaptığı açıklamada 24 Şubat Rusya'nın Ukrayna işgalinin başlangıcından bu yana 19'u çocuk 331 sivilin hayatını kaybettiğini, 675'in de yaralandığını açıkladı.

Hayatını kaybedenlerin patlayıcı silahlar ile düzenlenen saldırılara maruz kaldığı belirtildi.

Konsey, gerçek sayının çok daha yüksek olabileceğini düşünüyor.

(BBC; Ajanslar,

Kategoriler

Güncel