Ermenistan Dışişleri Bakanı Antalya Forumu'na katılacak

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ın Antalya Diplomasi Forumu'na katılacağı açıklandı.

Armenpress’in bildirdiğine göre Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vahan Hunanyan bu bilgiyi Facebook’tan paylaştı.

Hatırlanacağı üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ın da Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere davet edildiğini bildirmişti.

Ermenistan ise 24 Şubat'ta iki ülkenin özel temsilcilerinin Viyana'da yapacağı görüşmenin soncuna göre katılıp katılmama kararını vereceklerini bildirmişti. 

Antalya Diplomasi Forumu 11-13 Mart tarihleri arasında yapılacak. 

İkinci kez düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu'nun teması “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” olacak. Çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile dışişleri bakanının, foruma katılması bekleniyor. Forumun açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Türkiye ve Ermenistan'ın başlattığı normalleşme süreci çerçevesinde iki ülkenin özel temsilcileri bir süredir görüşmelerde bulunuyor. Görüşmelerin ilki Moskova'da, ikincisi Viyana'da gerçekleşti. 

Öte yandan Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Zengezur Koridoru” ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi ve  “Bu bizim için anlaşılmaz bir kelime” ifadesi kullanıldı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözüsü Vahan Hunanyan'a  Bakan Çavuşoğlu'nun Zengezur koridoru ile ilgili açıklamaları soruldu. 

Hunanyan, " Bu bizim için anlaşılmaz bir kelime ve herkes bunu biliyor. Diğer yandan bölgedeki ulaşım hatlarının açılması da Hükümetin öncelikleri arasında yer almakta ve 'Ermeni Kavşağı' projesi çerçevesinde de dahil olmak üzere bu yönde somut adımlar atılmaktadır" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşen Çavuşoğlu  bölgede önemli gelişmeler ve bunların yansımalarının olduğunu belirterek, Zengezur Koridoru dahil Cumhurbaşkanı Aliyev'in hayata geçireceği önemli projelerin bulunduğuna işaret etmişti.

Türkiye ve Azerbaycan, Ermenistan topraklarından geçen ve Nahcivan ile Azerbaycan'ı birbirine bağlayacak bir koridor konusunu uzun süredir gündemde tutuyor. Ermenistan ise topraklarından geçecek ve üzerinde kontrol imkanının olmadığı bir koridorun İkinci Karabağ Savaşı'nı bitiren ateşkes anlaşmasında yer almadığını, dolayısıyla böyle bir koridorun gündem olmadığını söylüyor. 

Kategoriler

Güncel