"Normalleşme sürecinde şu ana kadar büyük bir ilerleme gözükmüyor"

Ermenistan-Türkiye arasındaki normalleşme sürecinde Ermenistan'ın Özel Temsilciliği'ni yürüten Ruben Rubinyan gazetecilere yaptığı açıklamada sürecin gidişatından bahsetti.

Aynı zamanda Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı olan  Rubinyan "Ermenistan'ın siyasi iradesi var ve hızlı bir çözüme varacağı konusunda o siyasi iradeyi ortaya koydu. Sürecin başarısı Türkiye'nin yapıcılığına ve siyasi iradesine bağlıdır. Gördüğünüz gibi şu ana kadar büyük bir ilerleme gözükmüyor" dedi. 

Ankara'nın toplantılardan birinin Ermenistan'da yapılması önerisini, "Türk meslektaşlarımızın süreci iki taraflı olarak değerlendirdiğini gösteriyor" sözleriyle değerlendiren Rubinyan "Ancak bu bağlamda bazı Türk yetkililerin Azerbaycan ile süreci birlikte koordine ettikleri yönündeki açıklamaları biraz garip. Ama tekrar ediyorum ki süreçte esas olan siyasi iradedir, o irade varsa gerisini çözmek kolaydır” dedi.

Rubinyan şimdiye kadar ilerleme olmamasının, gelecekte olmayacağı anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.

Türkiye ve Azerbaycan tarafından gündemde tutulan   "Zangezur Koridoru" ile ilgili açıklamalarına da değinen Rubinyan bu ifadelerinin Ermenistan-Türkiye çözüm sürecine hiçbir şekilde katkı sağlamadığını, aksine süreci baltaladığını ifade etti.

Rubinyan "Gündemimizde 'Zangezur koridoru' diye bir kavram yok. Ermenistan bunu tartışmadı, tartışmıyor ve koridor mantığında hiçbir projeyi tartışmayacak” dedi.

Rubinyan ve Türkiye'nin özel temsilcisi Serdar Kılıç bugün Viyana'da dördüncü görüşmeyi gerçekleştirecek. 

(Ajanslar)

Kategoriler

Güncel