"Türkiye bir sonraki görüşmeyi Ankara ya da Yerevan'da yapmayı önerdi"

Rus haber ajansı RİA Novosti’ye konuşan bir Türk diplomatik kaynak, Türkiye-Ermenistan normalleştirmek sürecinde bir sonraki görüşmeyi Ankara veya Yerevan'da yapmayı teklif ettiklerini belirtti.

Ajansın aktardığına göre Ankara'daki kaynak, "İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinden bahsediyorsak, müzakerelerin üçüncü ülke ve güçlerin katılımı olmadan gerçekleşmesi mantıklı olur. Ankara'da veya Yerevan'da bir görüşme yapmayı teklif ettik ama henüz bir cevap almadık.” ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi Ermenistan ve Türkiye Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Ruben Rubinyan ve Serdar Kılıç şu ana kadar dört görüşme yaptı. İlk görüşme Moskova'da son görüşme ise 1 Temmuz'da Viyana'da gerçekleşti.

Öte yandan Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan Başbakan Nikol Paşinyan ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesine değinerek, bunun Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sürecinde önemli bir adım olduğunu söyledi.

Grigoryan Paşinyan-Erdoğan telefon görüşmesinden sonra Özel Temsilcilerin toplantılarının Ermenistan ve Türkiye'de yapılmasının mümkün olacağını düşünüyor.

Daha hızlı ilerleme sağlayabilecek adımlar görüşüldüğünü söyleyen Grigoryan “Gelecekte sınırın Ermenistan ve Türkiye vatandaşlarına da açılmasının mümkün olacağını düşünüyorum" dedi.

Türkiye tarafından ortaya atan 'Koridor' önkoşulu da yorumlayan Grigoryan koridor statulü hiçbir yol açılmayacağını söyledi. 

Grigoryan, “Hem Moskova hem de Brüksel, geçtiğimiz yıl, hatta son 6-7 aydır, koridor çerçevesinde hiç bir sorun görüşülmediğini belirtti" diye konuştu.

(Ermenihaber.am, Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel