HDP: Milletvekilimiz Murat Çepni tehdit edildi

(HDP) Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’nin Deniz Poyraz davası öncesinde tehdit edildiğini duyurdu.

Bugün görülmekte olan Deniz Poyraz'ın öldürülmesi  davası öncesinde silahlı bir kişi İzmir Adliyesi'ne girmeye çalışıp davayı izleyenleri tehdit ederken HDP de duruşmadan bir gün önce  HDP İzmir milletvekili Murat Çepni'nin tehdit edildiğini duyurdu.

HDP açıklaması şöyle:

“İzmir İl binamızda Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilmesine ilişkin davanın 4’üncü duruşması bugün İzmir’de görülüyor. Katliamın gerçekleştirildiği günden bugüne, bu saldırının planlı ve örgütlü olduğunu, azmettirenlerin ve planlayanların bilinerek karanlıkta bırakıldığını, katilin korunup kollandığını ve bu güvenle hareket ettiğini, devlet içindeki odakların kaos planları peşinde olduklarını her fırsatta söyledik"

“Bugün yeni bir felaketin eşiğinden dönüldü. Duruşma öncesinde İzmir Adliyesi önüne il ve ilçe yöneticilerimiz, siyasi parti ve STK temsilcileri, milletvekilleri didik didik aranarak alınırken, elinde uzun namlulu silah olan bir şahıs arama noktalarından rahatça geçmiş, adliye önüne girmiş ve yeni bir saldırı girişiminde bulunmuştur."

“Bugünkü saldırı girişiminden önce, dün, yani 17  Temmuz 2022 Pazar günü sabah saatlerinde Akın Akgöz isimli bir şahıs, milletvekillerimize '… Siz İzmir Adliyesi önünde toplanın, biz de bir kardeşimizi canlı bomba olarak yollayıp…' vb. şeklinde açık tehdit mesajları göndermiştir. Biz, bu şahıs ve tehditleri hakkında ilgili mercileri dün sabah uyardık."

“Bu saldırı girişimi bir kez daha ilk günden beri dile getirdiğimiz iddialarımızı doğrulamıştır. Bir kez daha iktidara, İçişleri Bakanlığı’na ve İzmir Emniyeti’ne soruyoruz: Bu saldırgan ile vekillerimizi tehdit eden kişi arasında bir bağ var mıdır? Bu saldırgan ile Deniz Poyraz’ı katleden kişi arasında bir bağ var mıdır? Bu saldırgan da önceki katil gibi aynı odaklar ve çeteler tarafından eğitilmiş midir? Bu saldırgan da Deniz Poyraz katliamını gerçekleştiren güçler tarafından mı organize edilmiştir? Bu saldırgan da partimize karşı harekete geçirilen katliam hücrelerinin bir üyesi midir? Bu saldırgan o kadar yoğun önlemlere rağmen adliye binasına bu kadar rahat nasıl yaklaşabilmiştir?"

“Kararlı ve net bir şekilde belirtelim ki, bu tür saldırılarla bizleri yıldıramazsınız. Gücümüzü halklarımızdan, demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesi veren milyonlardan alıyoruz. Bizler katillerden ve arkasındaki karanlık odaklardan, demokratik siyaset ve hukuk zemininde hesap sormaya devam edeceğiz."

(Ajanslar, Bianet)

Kategoriler

Güncel