Paşinyan Blinken ile görüştü

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ermenistan-Türkiye ilişkilerinde yaşanan süreç ve bölgesel sorunlar ele alındı.

Paşinyan ve Blinken, Ermenistan-ABD ikili gündemine ilişkin konuların yanı sıra, bölgenin güvenlik ve istikrarını ele aldılar.

Özellikle Ermenistan-Azerbaycan barış görüşmeleri, Dağlık Karabağ sorununun çözümü, bölgesel iletişimin açılması, esirlerin iadesi ve kayıp şahısların akıbetinin aydınlatılmasına ilişkin konular görüşme konusu oldu.

Dışişleri Bakanı Blinken, ABD’nin AGİT Minsk Grubu eş başkanı olarak, bahsedilen tüm sorunların çözümünü desteklemeye hazır olduğunu ifade etti.

Başbakan Paşinyan, barış gündemine olan bağlılığını bir kez daha teyit ederek, Ermeni halkının bu yönelimi desteklediğini vurguladı.

Görüşmeciler ayrıca Ermenistan-Türkiye ilişkilerinde yaşanan süreçleri de ele aldılar.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ermenistan Başbakanı ile Türkiye Cumhurbaşkanı arasında 11 Temmuz’da yapılan telefon görüşmesini memnuniyetle karşıladı ve ABD’nin iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini desteklemeye kararlı olduğunu ifade etti.

Ermenistan Başbakanı ve ABD Dışişleri Bakanı, Ermenistan ile ABD arasındaki üst düzey temaslardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve diyaloğu sürdürme konusunda anlaştılar.

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel