Ekümenik Patrik Bartholomeos Kınalı Kampı'nı ziyaret etti

Patrik Bartholomeos "İsa Mesih'in Başkalaşım Yortusu" vesilesiyle Kınalıada Rum Manastırı'ndaki ayinin ardından Gazturman Gayan Kınalı Kampı'nı ziyaret etti, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ile görüştü.

İki patrik ziyaret vesilesiyle çocuklarla biraraya geldiler. 

Ruhaniler ve kamp yöneticileriyle, Patrik Bartholomeos ve beraberindeki heyeti karşılayan Patrik Maşalyan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Metamorfoz Yortusu vesilesiyle Patrik Bartholomeos'u  tebrik etti. Yortu vesilesiyle bir araya gelmenin İsa Mesih'in ruhani kardeşlerinde ayrı bir sevince neden olduğunu söyledi.  Patrik Maşalyan  "Önceki gün Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın nasıl üzüntü yarattıysa, bugün çocukların sevinci de mutluluk verdi" dedi. Patrik Maşalyan kampı gezdirdi, kamp hakkında ziyaretçilerine bilgi verdi. 

Ekümenik Patrik Bartholomeos da Kınalıada Metamorfoz Manastırı ve Yaz Kampı'ndaki ayinin ardından Gazturman Gayan Yaz Kampı'nda bulunmanın  çifte mutluluk olduğunu söyledi. Patrik, "Daha önceki yıllarda Patrik Mesrob ile de aynı şekilde görüşmelerimiz olmuştu ve bu toplantılar çocukların ilham almaları için bir fırsat oldu" dedi. 

Ziyaret sırasında çocuklar da her iki patrik tarafından kutsandılar, heyetler birbirlerine hediyeler verdiler. 

Ziyaret öncesinde Kınalıada Metamorfoz Rum Manastırı'nda düzenlenen ayine Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi din görevlisi Rahip Harutyun Damadyan da katıldı. 

Kategoriler

Toplum