Mirzoyan: Normalleşme sürecinde yakında olumlu sonuçlar umuyoruz

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan Parlamento'da yaptığı konuşmada Ermenistan-Türkiye normalleşme sürecine değindi.

Süreçte ilerleme olduğunu ve görüşmelerin devam ettiğini belirten Mirzoyan, "Sürecin önkoşulsuz olduğunu açıktır ancak  Türk tarafı sürekli olarak süreci Azerbaycan ile ilişkilerin normalleşmesine bağlıyor ve bu da bir anlamda önkoşul olarak görülebiliyor.  Bununla beraber,  özel temsilciler düzeyinde, ama aynı zamanda bu düzeyin ötesinde, uzmanların katılımlarıyla çok somut görüşmeler yaşanıyor." dedi. 

Mirzoyan görüşmelerin  diplomatik pasaport sahipleri ve üçüncü ülke vatandaşları için sınırın açılması da dahil olmak üzere birkaç somut adımla ilgili olduğunu söyledi.

Mirzoyan şöyle devam etti: "İlerleme var diyebilirim, diyalog devam ediyor. Ayrıca yakın gelecekte olumlu sonuçlar almayı beklediğimi ve umut ettiğimi de söyleyebilirim." 

Bayramov ile görüşme

Mirzoyan, ayrıca önümüzdeki günlerde ABD'de Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüşeceğini söyledi.

Bakan Mirzoyan, "Birkaç gün içinde Washington'a gideceğim.Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile bir görüşme olacak" dedi.

(Ermenistan Kamu Radyosu)