Ermenistan ve Rusya dışişleri bakanları Moskova'da buluştu

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bugün Moskova'da biraraya geldi.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanlarının üçlü toplantısı için yeni bir tarihin yakında seçileceğini söyledi.

Lavrov, "Üç bakan için de hangi tarihlerin uygun olduğunu yakın gelecekte göreceğiz” dedi.

Lavrov açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya, sınır belirleme komisyonunun çalışmalarının Moskova'nın danışmanlık desteğiyle yoğunlaştırılmasından da yana. Yerevan ile Bakü arasında bir barış anlaşmasının imzalanmasını desteklemeye hazırız”.

Ermenistan medyasında yer alan haberlere göre Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova'da yaptığı görüşmede, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da etnik temizlik yapmak istediğini açıkladı.

Mirzoyan, Güney Kafkasya'daki durumun, Azerbaycan'ın saldırgan retoriği ve sadece Dağlık Karabağ'a değil, Ermenistan’ın egemen topraklarına da karşı devam eden askeri provokasyonlarla ağırlaştığını vurguladı.

Mirzoyan, "Azerbaycan, Laçin Koridoru'nu kapatarak Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya liderlerinin üçlü bildirilerinde aldığı taahhütleri ihlal ediyor. Dağlık Karabağ'a enerji kaynaklarının arzındaki kesintiler, resmi Bakü'nün hedefleri hakkında soru işareti bırakmıyor. Söz konusu olan Dağlık Karabağ'da etnik temizlik yapmaktır." dedi.