Dikran Gülmezgil Yedikule Surp Pırgiç yönetimi için aday

Karagözyan Vakfı Başkanı Dikran Gülmezgil Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi yönetimi için yapılacak seçimlerde aday olduğunu açıkladı.

Agos'a bir açıklama yapan Gülmezgil, yönetim kurulu aday  listesini oluşturduğunu ve önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklama yapacağını söyledi. Gülmezgil'in listesi 11 asil 6 yedek adaydan oluşuyor. Listede doktor, mali müşavir ve hukukçu da yer alıyor. Gülmezgil aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü'nde yönetim kurulu üyesi.

Azınlık vakıfları hastane yönetimleri için bu yıl seçim yapılması gerekiyor. Ancak yönetmelik henüz yayınlanmadı. Geçen yıl diğer vakıflar için yayınlanan yönetmelikte hastane vakıfları seçimlerinin 2023 sonuna kadar yapılacağı söylenmişti.

Ermeni, Rum ve Yahudi toplumlarında yönetmelik için bekleyiş sürüyor. Yönetmelik taslağı bu yılın Haziran ayında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf başkanları ile paylaşılmış, nihai halinin ise kısa sürede Resmi Gazete'de yayınlanacağı mesajı verilmişti. 

Azınlık vakıflarında dört hastane yönetimi için seçim yapılması gerekiyor. Bunlar yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi, Elmadağ Surp Agop Ermeni hastanesi, Balıklı Rum Hastanesi ve Balat Or Ahayim Yahudi Hastanesi.

Yedikule Surp Pırgiç yönetmi için başka gruplar da çalışmalar sürdürüyor. Prof. Dr. Toros Alcan'ın liste oluşturma çalışmaları içinde olduğu biliniyor. Mevcut başkan Bedros Şirinoğlu'nun da aday olup olmama konusunda nihai kararını yakın zamanda açıklaması bekleniyor.

Kategoriler

Toplum